Kod ile Bilgisayar ekranını fiziksel olarak kapatmak.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
tanerileri

Kod ile Bilgisayar ekranını fiziksel olarak kapatmak.

Mesaj gönderen tanerileri »

Aslında konu satırında tam olarak açıklayamadım.
yapmak istediğim şey şu , eğer delphi ile ilgil değil derseniz ,şimdiden özür dilerim.
ben olabilirliğindende emin değilim ama konu şu.

Evimden , iş yerimdeki bilgisayarıma VNC ile bağlanıyorum , herşey çok güzel sorun yok ama VNC yi bilenler bilir evden ne yapıyorsam olduğu gibi işdeki bilgisayarımdada o işlemler gözüküyor , dahası işlemler gözükmeseydi bile ekranı açan herhangi bir kişi bilgisayarımı kullanabilir durumda . xp yi kilitlediğimdede VNC çalışmıyor , yani bağlantı kurulmuyor.

Programa ile bir bilgisayara bağlı ekran , fiziksel olarak kilitlenebilirmi ? veya ekran kartı , çok zayıf bir ihtimalde olsa burda ki tecrübeli arkadaşlarınfikirlerini almak istedim.

Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

RemoteDesktop veya PCAnyWhere in bağlanılan bilgisayarın kontrolunu tamamen alma ve ekranı karartma gibi özellikleri vardı diye hatırlıyorum :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
zyildiz
Üye

Mesaj gönderen zyildiz »

Selamun aleykum

Recep abinin de dediği gibi uzak masaüstü (remote desktop) yardımıyla uzaktaki bir bilgisayara baglanıldıgında bilgisayara girişte kullanıcı adı ve parola soruyor. Bu aşama geçildiğinde uzaktaki bilgisayara baglanılıyor.

Uzaktaki bilgisayarın ekranı ise kullanıcı adı ve şifre ekranı haline geliyor, uzaktan yapılan işlemler gözükmüyor. Çalışırken baglantı kopsa bile tekrar baglandıgınızda kaldıgınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Eger uzaktaki makinada win 2000 server veya win2003 server yuklu ise aynı anda 4 baglantı yapılabiliyor ancak hepsi admin yetkisinde.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

vnc hic kullanmadim ama xp deki uzaktan masaüstü erişimde /console parametresini kullanirsaniz baglandiginiz bilgisayarin ekrani kapaniyor. benzer bir parametre belki vnc de de olabilr. yardım dosyasına bakmakta fayda var.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/