arkadaşlar merhaba
-- dbgridde bir adoquery gösteriyorum .
ama başka bir adotabledan 1 alan daha göstermem gerekiyor.böyle bişey varmı?
yada başka yolu varmı?
----dbgridden excelle aktarma yapıyorum.ancak 2 3 seferden sonra
sadece excelli açıp çalışma sayfasını göstermiyor
acep nedendir
saygılarımla
dbgridde 2 farklı table görünebilirmi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Kıdemli Üye
Selamlar.
- Kullandığınız veritabanı nedir?
şeklinde gösterebilirsiniz..
- Excel'le veri alışverişini hangi yöntemle yapıyorsunuz?
- Kullandığınız veritabanı nedir?
Kod: Tümünü seç
Select A.Field1, AField2, B.Field1
from ATablosu A, BTablosu B
- Excel'le veri alışverişini hangi yöntemle yapıyorsunuz?
Yaptığınız açıklamalara göre yeterli yardım yapılmış zaten. İki tabloyu yukarıdaki şekilde birleştirebilirsin. Ayrıca forumda left join diye arat,çok fazla örnek var. Adoquery'nin SQL'ine gerekli Select ifadesini yazdığında sorun çözülecektir.
Daha fazla yardım alabilmek için daha ayrıntılı açıklamalar yapmalısınız. Tamam iki tablo birleşecek ama şart nedir, hangi alanlar birbirleriyle ilişkilendirilecek, Öğretmen'deki sınıf alanı Rehber'deki bir alanla ilişkilendirilecek mi?
Aşağıda iki tabloyu birleştirme için gerekli bir left join ifadesi var, eğer şartsız birleştirecekseniz de where kısmını kaldırın, bu yapı üzerinde gerekli değişikliği yaparak sonuca ulaşabilirsiniz.
Daha fazla yardım alabilmek için daha ayrıntılı açıklamalar yapmalısınız. Tamam iki tablo birleşecek ama şart nedir, hangi alanlar birbirleriyle ilişkilendirilecek, Öğretmen'deki sınıf alanı Rehber'deki bir alanla ilişkilendirilecek mi?
Aşağıda iki tabloyu birleştirme için gerekli bir left join ifadesi var, eğer şartsız birleştirecekseniz de where kısmını kaldırın, bu yapı üzerinde gerekli değişikliği yaparak sonuca ulaşabilirsiniz.
Kod: Tümünü seç
select tablo1.*,tablo2.*
from tablo1
left join tablo2 on tablo1.iliskilenecekalan=tablo2.iliskilenecekalan
"Evine bakmaktan aciz olan; ilerici, üç kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?"