Merhaba,
Fast report ile ilgili querylere bağlı verileri yazdırıyorum bazen istisnai durumlarda yazdırmama yani ekranda görünmemesi gereken durumlar oluyor kısacası var olan bir alana delphi ile nasıl hem görünmez hemde yazdırılamaz yapabilirim.
Saygılarımla
Teşekkürler.
FastReport Yazdırılmama Şartı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
FastReport Yazdırılmama Şartı
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Kod: Tümünü seç
procedure MasterData1OnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
begin
MasterData1.Visible := <DataSet15."YAZDIR">;
// yada MasterData1.Visible := <DataSet15."TUTAR"> > 1000; // TUTAR ı 1000 den büyükleri raporda göster.
end;
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Teşekkür ederim recep abi.
Fastreport ile kod kullanmayı öğrendim normal pascal kodları ile işlemi çözdüm.
Yukarıdali kod ile memo 2 bileşeninin boyunu karakter sayısına göre ayarlıyorum.
Yardımlar için teşekkür ederim başta kadir kurtoğlu,tuanna olmak üzere bu konuyla birebir ilgilendiler saolsunlar.
Recep abi sanada çok teşekkürler.
Kolay gelsin.
Fastreport ile kod kullanmayı öğrendim normal pascal kodları ile işlemi çözdüm.
Kod: Tümünü seç
procedure Page1OnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
var uzunluk1,uzunluk2,uzunluk3,uzunluk4,uzunluk5,uzunluk6,uzunluk7,uzunluk8,uzunluk9,uzunluk10,uzunluk11,uzunluk12: integer;
begin
//1. seçim için ayarlar++++++++++++
uzunluk1 := Length(<frxDBDataset1."MalAdi">);
case uzunluk1 of
1..15:
begin
memo2.font.size :=14;
end;
16..19:
begin
memo2.font.size :=13;
end;
20..24:
begin
memo2.font.size :=12;
end;
25..29:
begin
memo2.font.size :=11;
end;
30..34:
begin
memo2.font.size :=10;
end;
35..40:
begin
memo2.font.size :=8;
end;
end;
//1. seçim için ayarlar---------
Yardımlar için teşekkür ederim başta kadir kurtoğlu,tuanna olmak üzere bu konuyla birebir ilgilendiler saolsunlar.
Recep abi sanada çok teşekkürler.
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]