Treeview + VT Hakkında bir soru

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Glen
Üye

Treeview + VT Hakkında bir soru

Mesaj gönderen Glen »

Arkadaslar bir sorunm var.. VT den treeview a bilgi aktarabiliyorum orada sorun yok.. Sorun şu ki..

Treeview'ı menu olarak kullaniyorum ve de sağda ise (Mdi yapi kullaniyorum) menuye ait bazi formlari actiriyorum herneyse...

Treeview'ın yapısı aynen şu...

Firmalar
+A Firması
+B Firması
++Şubeler
+++1. Şube
+++2. Şube
+++3. Şube
++++Departmanlar
+++++1.Departman
+++++2.Departman
+C Firması

Şimdi buraya kadar sorun yok bu yapı oluşturabiliyorum kodla.. ama yapamadığım şu..

Mesela " B Firması " nın altında bulunan Şubeler'e tıkladım... Buna tıklayınca ben sadece B ye ait şubelerin bilgilerini sağ tarafta bulunan gridde göstermek istiyorum....

SELECT * FROM SUBELER
WHERE FIRMAID = 2

Yapmam lazim... Ama.... Bu 2 yi nasıl bulacam . yani treeview da o şubenin hangi firmaya ait olduğu yazmıyo ki .. yani ben bunu yapabiliyorum kod ile ekletebiliyorum ama işte sorun şu ki diğer bilgileri almıyor..

Ve aynı şekilde adam C Firmasının altında bulunan şubelere tiklayinca sadece C Firmasına ait olan şubeler... departmanlara tiklaynca ise sadece
C firmasının 1. Şubesinie ait olan departmanlar gözükmeli...

Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkrüler herkese kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
mnt
Üye

Mesaj gönderen mnt »

Örneğin, B Firması 3.Şube 1 departman için stateindex'e 2003001 sayısını girebilirsin..
Mustafa
Glen
Üye

Mesaj gönderen Glen »

mnt yazdı:Örneğin, B Firması 3.Şube 1 departman için stateindex'e 2003001 sayısını girebilirsin..
Bi saniye bu state indexe mesela o kaydin primary keyini yazdirabilirmiyim (o deger de numeric) ? Yani oraya istedigim herhangi bir deger yazdirabiliyomuyum mesela atiyorum 1838127383 gibi bi sayi..... Eger oluyorsa bu da i$imi görür ve de güzel de olur yani :).. Sagliklimi bi de bu yontem?
Kullanıcı avatarı
mnt
Üye

Mesaj gönderen mnt »

sayınız çok büyük olmadığı sürece bence sakıncası yok.
Mustafa
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Data diye bir property de vardı TreeItem'de. Öyle hatırlıyorum. Burada da 32 bit bir sayı tutabiliyorsun.
Glen
Üye

Mesaj gönderen Glen »

coderlord yazdı:Data diye bir property de vardı TreeItem'de. Öyle hatırlıyorum. Burada da 32 bit bir sayı tutabiliyorsun.
stateindex ile bazi karisikliklar oldu ya :( ya bu data veya stateindex gibi baska bisey yokmu string tutabilecegim
boylelikle
1-01-001 seklinde tutarim 1 mesela firmaid, 01 subeid, 001 ise departmanid 'yi tutar.. ve bunlarin arasindan ayiklayabilirim .. ama bulamadim :(