quickrep ile raporlama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
bulentdolan
Üye

quickrep ile raporlama

Mesaj gönderen bulentdolan »

Arkadaşlar iki sorum olacak firebirdde veritabanı yaptığım zaman quickrep wizard'da sihirbaz tablo çağırmıyor sadece paradox'u kabul ediyor ayrıca bir arkadaş bana filtrelemeyi anlatırsa tek tablom var ve tek bir record'u raporda preview yapmak istiyorum...Şimdiden teşekkürler...
..............................................
Allah(c.c.)'a kul olursan...
Dünya senin kölen olur...
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

merhaba,

aramıza hoşgeldin. bu konuda pek çok başlık var forumda öncelikle arama yapmanı tavsiye ediyorum.

:ara =quickreport

ben genelde bir form oluşturur ve üzerine quickrep bileşenlerini koyarım ardından detail band üzerine ilgili qrdbtextleri koyduktan sonra ilgili tablonun datasetine bağlarım. burada qreportun datasetini tabloya bağlarsan tüm kayıtlar qr de görünür, şayet sadece qrdbtext lerin datasetlerini ilgili tablo datasetine bağlarsan sadece görünen kayıt qr de görünür ve

formx.quickrep1.preview; olarak görüntüleyebilirsin

dediğim gibi arama ile pek çok soru ve cevapla kısa sürede sorununu çözebilirsin.

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
bülent abi aslına bakarsan ben size şunu söyliyeyim qrden şimdiden vazgeçin ve daha iy raporlama aracları olan fast veya report builder kullanın .Kolay gelsin.Birde eğer qr.ile raporlama yapcaksanız illa wizard şeklinde raporlama yapmanıza gerek yok.manual olarak da raporlama hazırlayabilrisiniz.firebirddeki vtleride kabul eder.İyi çalışmalar.