Default Değerler

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
senlik
Üye

Default Değerler

Mesaj gönderen senlik »

S.a arkadaşlar delphiden fazla anlamıyorum..... size bi soru sormak istiyorum...
mesela;
Button1 e tıklandığında formdaki bütün global ve local değişkenlerin eski değerlerini almasını istiyorum. (değişkenlerin eski değerlerini ben yazmak istemiyorum) Bunu nasıl yapabilirim... iyi çalışmalar....
menderes

Re: Default Değerler

Mesaj gönderen menderes »

senlik yazdı:S.a arkadaşlar delphiden fazla anlamıyorum..... mesela;
Button1 e tıklandığında formdaki bütün global ve local değişkenlerin eski değerlerini almasını istiyorum. (değişkenlerin eski değerlerini ben yazmak istemiyorum) Bunu nasıl yapabilirim .
Öncelikle foruma hoş geldiniz kardeş...Yapmak istediğiniz uygulama ile ilgili biraz ip ucu verirseniz umarım sorunuza cevap açısından faydalı olacaktır. Kolay gelsin....
senlik
Üye

Default Değerler

Mesaj gönderen senlik »

Hoşbulduk ilginizden dolayı teşekkür ederim..
Şöyle söyleyebilirim. projede satir:integer isminde global bir değişken tanımladım, bu değişkene herhangi bir değer atamadım.
Button1 e her tıklandığında satir değikenin 1 artmasını sağladım. Buraya kadar herşey normal....
İstediğim button2'ye tıkalndığında satir değişkeninin eski değerni almasını istiyorum. Bu değeri elle (satir:=0)gibi atamak istemiyorum. Çünkü değikeni tanımladığımda da bir değer atamamıştım.

Ya da daha kısa formda kullanılan bütün değikenlerin eski değerleri almasını nasıl sağlayabilirm.

Tekrar Teşekkükler...
Hekesin Ramazan Bayramının şimdeden HARYIRLARA vesile olmasını dilerim..
algoritma
Üye

Mesaj gönderen algoritma »

allah razı olsun hepimizin bayramı mubarek olsun bende yeniyim bu konuda bir bilgim yok yanlız bunun kodlarınıda bulunca tamamıyla buraka koyarsan bende biraz sizin bilginizden faydalanmıs olurum
saygılarımla