veritabanı tercihi ve firebird kullanımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

veritabanı tercihi ve firebird kullanımı

Mesaj gönderen White Rose »

s.a.

arkadaşlar en az 7 yıldır paradox kullanıyorum ve bütün projelerimde paradox var, Hamdolsun şimdiye kadar hiçbir ciddi problemle karşılaşmadım. piyasada En az 60-70 tane programım var ve tıkır tıkır çalışıyor, Ancak ;
Bu sitede gördüğüm ve okuduğum kadarıyla şiddetle firebird tavsiye ediliyor. Elbette bu tavsiyeyi yapan arkadaşlar boşuna yapmıyordur ve bu işi benden çok iyi biliyorlardır. Ben de bundan dolayı heveslendim ve firebirde geçmeye karar verdim, yalnız bazı tereddütlerim var, bu konuda bildiklerinizi bizimle paylaşırsanız memnun olurum.

1- Firebird tek bir dosya oluşturarak bütün tableleri, indexleri, trigerleri, s.p. leri vs. içinde barındırıyor. bu dosya zarar görürse bilgileri kurtarma şansı nedir.
2- Projelerde Datamodül mü kullanmalıyız, yoksa her forma database, transaction, dataset mi atmalıyız
3- Verikontrollerini dataset mi yoksa sql kodu yazarak mı kontrol edelim.

herkese teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

şimdi kısaca cevap vermeye çalışayım
tabi ben o kadar uzman değilim

1. sorunun cevabı yedekleme olmalı ben müşterilerime bunu tavsiye ediyorum
aynı şey paradox ta da var zaten ondada yedekleme gerekiyor

2. ve 3. sorunun cevabı paradoxta nasıl kullanıyorsan burdad öyle kullanman

:lol:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

3.soruyada naçizane ben cevap vereyim.Zaten dataset bütün işlemleri SQL kodu kullanarak yapıyor.Yani sen table ve database ayarlarını yapınca o zaten SQL kodlarını falan oluşturuyor yani sen post deyince o zaten bu post işelmini klasik table gibi değilde sql kodu kullanarak yapıyor ve ço k esnek.Yanlız ilk etapta paradox ve access gişbi databaselerden geçenler için tuhaf geliyor ama sonra IBDatasetin ve diğer IBDataset bileşenlerinin gücünğün farkına varınca harika bir şey olduğunu anlıyorsunuz.Mesela ben IBScript bileşeninin içine tüm database DDL kodlarını yazıp IBscript1.execute yazmaktann büyük zevk alıyorum.Kolay gelsin.