selam arkadaşlar foruma ilk defa katılıyorum sorunum şöyle delphide bir stok programı hazırladım aşağıdaki tableleri hazırladım
müşteritable,stoktanıtımtable,kasatahsilat,kasaödeme,fatura vs
şimdi sorun şu müşterileri tek tek tanıtıyorum stoklarıda tek tek tanıtıyorum ama sıra faturada mal satmaya gelince orda tıkanıyorum yani faturada bir müşteri seçiyoruz sonra stok bölümünden bir seferde on onbeş kalem mal satmamız gerekiyor bir faturada bir çok kalem mal satmak için nasıl bir table hazırlamamız ve nasıl bir kod yazmamız gerekiyor bilen arkadaşlar varsa lütfen cevaplandırsınlar birde hazır açık kaynak kodlu basit bir stok program örneği olan arkadaş varsa bana mail atsın mail adresim dr_ebuzer@hotmail.com
delphi ile stok programı yapmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
hareket, stokgiris stokcikis tabloların olmalı (aslında stok giriş ve çıkış tek tabloda tutulabilir) hareket ile stok giris yada çıkış tabloları ilişkili olmalı, 1 harekette 1 den fazla stok giriş yada çıkışı olabilir bu şekilde. fatura tablosunuda hareket tablosuyla ilişkilendirdinmi, bir faturada birden çok hareket olabilir doğal olarak birden çok girişçıkış. arama yapmanı tavsiye ederim bu konu forumda çok konuşuldu..
delphi ile stok programı yapmak
selam arkadaşlar
benim elimdeki tablolar şunlar
1-cari tablosu
musterino
musteriadi
adres
sehir
telefon
//-----------------------------------------
2-stok tablosu
stokno
stokadı
birim
3-stokdetay
islemno
tarih
musterino
musteriadi
stokno
stokadı
birim
miktar
fiyat
tutar
//------------------------------------------
4-fatura
faturano
tarih
musterino
musteriadi
şimdi arkadaşlar bundan nasıl çok satırlı bir fatura çıkarabiliriz bunu sırası ile basit bir şekilde anlatacak arkadaşlar lütfen yardım etsinler arkadaşlar lütfen bu konuyu sonuçlandıralım stok ve cariyle ilgilenen bütün arkadaşların ortak sorunları bu.
benim elimdeki tablolar şunlar
1-cari tablosu
musterino
musteriadi
adres
sehir
telefon
2-stok tablosu
stokno
stokadı
birim
3-stokdetay
islemno
tarih
musterino
musteriadi
stokno
stokadı
birim
miktar
fiyat
tutar
//------------------------------------------
4-fatura
faturano
tarih
musterino
musteriadi
şimdi arkadaşlar bundan nasıl çok satırlı bir fatura çıkarabiliriz bunu sırası ile basit bir şekilde anlatacak arkadaşlar lütfen yardım etsinler arkadaşlar lütfen bu konuyu sonuçlandıralım stok ve cariyle ilgilenen bütün arkadaşların ortak sorunları bu.
Armut pişirmiyoruz ama armut ağacının yerini tarif edebilirim.
Forum offline'ı indirin ve aklınıza ne takılıyorsa aratın
Çoğuna tatmin edici cevaplar bulacaksınız.
Ayrıca seminerleri izlerseniz benzer bir yapının zaten yapıldığını göreceksiniz. Hem işin mantığını kavramanız açısından, hem de hazır yapıyı görmeniz açısından iyi olacaktır.
Kolay gelsin.
Forum offline'ı indirin ve aklınıza ne takılıyorsa aratın

Ayrıca seminerleri izlerseniz benzer bir yapının zaten yapıldığını göreceksiniz. Hem işin mantığını kavramanız açısından, hem de hazır yapıyı görmeniz açısından iyi olacaktır.
Kolay gelsin.
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
KAtılıyorum. Artı bu konu ile ilgili ek bilgi defalarca da verildi.mussimsek yazdı:Armut pişirmiyoruz ama armut ağacının yerini tarif edebilirim.
Forum offline'ı indirin ve aklınıza ne takılıyorsa aratınÇoğuna tatmin edici cevaplar bulacaksınız.
Kolay gelsin.