Merhaba arkadaşlar.Benim garip bir sorunum var.
rss reader tarzı bir program yapıyorum.Neredeyse tamamlanmak üzere.
Delphide çalışırken programı f9 ile çalıştırıp kontrol edebiliyorum.Yalnız delpiyi kapatınca programın kayıtlı olduğu klasöre gidip exe.yi çalıştırdığımda bi anlık kum saati çıkıyor ve hiçbirşey olmuyor.Yalnız gene programı yazarken yani delphi açıkken o klasöre gidip exeyi çalıştırdığımda çalışıyor.
Yani bilgisayarımda exe bağımsız açılmıyor.
Çok ilerlemiş bir haldeyim ve birtürlü çözümünü bulamadım..
Şimdiden teşekkür ederim,
Exe çalıştırma hatası
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Aklıma gelenleri söyleyim. Belki işe yarar.
exe'yi silip Delphi'den yeniden compile ettirerek exe'yi yeniden oluşturup bir deneyin.
bir de Project->Options->Directories/Conditionals'dan Output Directory'yi Masaüstü seçip bir de o şekilde compile ettirip deneyin.
Project->Options->Compiler sekmesinden en altta soldaki Default'u işaretleyip deneyin, belki ayarlarınızdaki değişiklikten kaynaklanıyordur.
exe'yi silip Delphi'den yeniden compile ettirerek exe'yi yeniden oluşturup bir deneyin.
bir de Project->Options->Directories/Conditionals'dan Output Directory'yi Masaüstü seçip bir de o şekilde compile ettirip deneyin.
Project->Options->Compiler sekmesinden en altta soldaki Default'u işaretleyip deneyin, belki ayarlarınızdaki değişiklikten kaynaklanıyordur.
"Evine bakmaktan aciz olan; ilerici, üç kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?"