Delphi.Net içinde Javascript ?
Delphi.Net içinde Javascript ?
Merhaba ,
Benim sorunum , Delphi.Net Web Kontrolleri ile Javascript haberleşmesi yapamamış olmam.
Codebehind dosyasından Delphi Web kontrollerine (button , label) javascript olayları (event) ekleyebiliyorum ama asıl yapmak istediğim şu :
Farzedelim sayfama Web Control'den (html değil) Label ekledim.Bunu delphi aspx sayfasında otomatik olarak <asp:label ID="label1" .... gibi tanımlıyor.Aynı aspx sayfasında HEAD veya BODY kısmına aşağıdaki javascript ile kod yazdığımı farzedelim.
<script language="javascript1.2">
Burada bir takım function ve kodlarla işlem yapıp sonuçta bir string elde ettik.
</script>
Ben bu Javascript kodda elde edilen string'i bu delphi.net'e ait olan label1'a nasıl aktaracağım ?
Birde bunun tam tersini yapmam gerektiği zamanlar oluyor , bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.Bu olay ilk Delphi.Net'e başladığımdan beri başımı ağrıtıyor , bunu öğrenmem bayağı yardımcı olacak.
Şimdiden teşekkürler...
Benim sorunum , Delphi.Net Web Kontrolleri ile Javascript haberleşmesi yapamamış olmam.
Codebehind dosyasından Delphi Web kontrollerine (button , label) javascript olayları (event) ekleyebiliyorum ama asıl yapmak istediğim şu :
Farzedelim sayfama Web Control'den (html değil) Label ekledim.Bunu delphi aspx sayfasında otomatik olarak <asp:label ID="label1" .... gibi tanımlıyor.Aynı aspx sayfasında HEAD veya BODY kısmına aşağıdaki javascript ile kod yazdığımı farzedelim.
<script language="javascript1.2">
Burada bir takım function ve kodlarla işlem yapıp sonuçta bir string elde ettik.
</script>
Ben bu Javascript kodda elde edilen string'i bu delphi.net'e ait olan label1'a nasıl aktaracağım ?
Birde bunun tam tersini yapmam gerektiği zamanlar oluyor , bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.Bu olay ilk Delphi.Net'e başladığımdan beri başımı ağrıtıyor , bunu öğrenmem bayağı yardımcı olacak.
Şimdiden teşekkürler...
Kod: Tümünü seç
.....
<body MS_POSITIONING="GridLayout">
<form id="Form1" method="post" runat="server">
<asp:Label id="Label1" style="Z-INDEX: 101; LEFT: 104px; POSITION: absolute; TOP: 64px" runat="server">Label</asp:Label>
</form>
</body>
<script language="javascript">
document.getElementById("Label1").innerText = "deneme";
</script>
Javascript ten Delphi.Net Function u Calistirma
Merhaba,Javascript ten Delphi.net teki forma ait bir function u nasil calistirabiliriz ?
Re: Javascript ten Delphi.Net Function u Calistirma
*.pas dosyasındaki derlenen bir function dan mı bahsediyorsunuz?arcan yazdı:Delphi.net teki forma ait bir function
Ben de ayni seyi dusundum aslinda ama emin degildim,tesekkurler.
Ben bunu mouse event larini java scriptle capture edip *.pas ta kullanmak
icin sormustum aslinda,peki dogrudan Delphi.net te yani *.pas ta form a veya image nesnesine mouse event i eklemek mumkun mu?(onmousemove,onmosedown,onmouseup vs.)
Tesekkurler.
Ben bunu mouse event larini java scriptle capture edip *.pas ta kullanmak
icin sormustum aslinda,peki dogrudan Delphi.net te yani *.pas ta form a veya image nesnesine mouse event i eklemek mumkun mu?(onmousemove,onmosedown,onmouseup vs.)
Tesekkurler.
label1.Attributes.add('onmouseenter','javascript:alert("Sana üstüme gelme demedim mi ?");');
label1.Attributes.add('onmouseenter','javascript:this.style.color="#FF0000";');
label1.Attributes.add('onmouseleave','javascript:this.style.color="#000000";');
label1.Attributes.add('onclick','javascript:window.open("http://www.delphiturkiye.com")');
Belki bunlar işine yarayabilir
Bunları Page_Load kısmına yazıyorsun...
label1.Attributes.add('onmouseenter','javascript:this.style.color="#FF0000";');
label1.Attributes.add('onmouseleave','javascript:this.style.color="#000000";');
label1.Attributes.add('onclick','javascript:window.open("http://www.delphiturkiye.com")');
Belki bunlar işine yarayabilir

Bunları Page_Load kısmına yazıyorsun...
document.getElementById("Label3").innerHTML="Merhaba Dünya"
Bu Javascript Kodu , Delphi Web kontrolü Olan Label3'ün Text Property'sini değiştirir.Kendim kullanıyorum ve çalışıyor.
Ama Delphi Function veya Procedure çağırmak için sitenin birinde şöyle bir kod buldum , adamlar çalışıyor diyorlar ama ben denemedim.Onlar C#'a göre yapmışlar , sen delphi'ye göre yorumlarsın artık.
Bu Javascript Kodu , Delphi Web kontrolü Olan Label3'ün Text Property'sini değiştirir.Kendim kullanıyorum ve çalışıyor.
Ama Delphi Function veya Procedure çağırmak için sitenin birinde şöyle bir kod buldum , adamlar çalışıyor diyorlar ama ben denemedim.Onlar C#'a göre yapmışlar , sen delphi'ye göre yorumlarsın artık.
Kod: Tümünü seç
Bu kısım ASPX sayfa içerisinde...
<script language="javascript">
function OpenApplicationWindow(sURL)
{
var var1 = '<% QueryStringToPass(); %>';
var theWidth = screen.width - 10;
var theHeight = screen.height - 95;
var sFeatures="top=0,left=0,width=" + theWidth + ",height=" + theHeight + ",titlebar=yes,status=yes,location=no,menubar=no,resizable=yes,scrollbars=yes,toolbar=no";
window.open("wpWorkQueue.aspx?" + var1, "", sFeatures);
}
</script>
----------------------------------------------------------------------------
Bu kısımda Codebehind Dosyasında.
public void QueryStringToPass()
{
string sQueryString = "&k1=aa&b=cc"; //your stuff here
Response.Write(sQueryString);
}
regards,
Rob;-)