Admini olduğum etki alanındaki bilgisayarlara program kurmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Admini olduğum etki alanındaki bilgisayarlara program kurmak

Mesaj gönderen feinpus »

Selamlar,

Ben şirketimde bilgisayarlar & kullanıcıları vs.. bilgilerini tutan ve bilgisayarlara uzaktan müdahele edebilen bir program üzerinde çalışıyorum.

Her makineye birde client programı kurmam gerekiyor ancak ben bu kurulum işlemini tek tek makinalardan yapmak yerine kendi makinamdan başka bir seçtiğim makinaya kurulum yapmak istiyorum.

İşletim sistemleri XP bunu yapabilen bir kaç program görmüştüm server programını kuruyoruz sonra bu server programı clientlerini seçtiği makinaya kendisi kuruyordu.

İnşallah tam olarak anlatabilmişimdir derdimi.

Herkese iyi çalışmalar...
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

SMS sunucu aynen böyle çalışır. Yapmak istediğin bir SMS sunucu benzeri mi hazırlamak?
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

hayır, benim yapmak istediğim bina içerisinde gezmeden kendi bilgisayarımdan diğer makinelere istediğim programı kurmak. (Server programım clienti, ofis programı vs...)

Kısaca kendi makinemde olan bir setup dosyasını ve kurulması istediğim makina ismini seçtiğimde bu programın istediğim makinaya otomatik kurulması.

Buna üşengeçlik diye bilirsiniz ama 4 katlı bir bina her katta bilgisayar ve ben tek tek gidip onlara program kurmak istemiyorum.

Gerçi remote desktop ile bağlanıp onun bilgisayarındaymışım gibi programı kurabilirim ama hem kullnıcının çalışmasını yarıda kesmiş olurum.(kullanıcı ekranını kilitliyor.) hemde tek tek herkese bağlanmam gerekecek.
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

İşte senin bu istediğin şeyi MS SMS Server yapıyor. Şirketin satın almayı düşünebilir belki.