Şöyle bir projem var ama nasıl yapılacağını tam olarak bulamadım.
Bir ziyaretçi defteri tasarlıyorum.Klasik olarak veriabanına mesajları kaydedip , tekrar okutabiliyorum.Yapmak istediğim şu :
Bazı sitelerde Admin onayı diye bir olay var.Mesela şimdi bu mesaj yazdığım forumda yok , yolladığım mesaj hemen aynen yayınlanıyor ama ben mesajların tarafımdan onaylandıktan sonra yayınlanmasını istiyorum.O yüzden Veritabanına "Onay" diye bir field ekledim ve ziyaretçiler tarafından her mesaj bırakıldığında ilgili mesajın "Onay" hanesini "0" yapıyorum.Sitede "Mesajları görüntüle" butonuna tıkladığım zaman bu "Onay" hanesi "1" olanları görüntüleyecek.Bu işlem için veritabanını siteden çekip ilgili mesajları okuyup "Onay" hanelerini tek tek kendim "1" yapıyorum ve tekrar veritabanını siteye upload ediyorum.Baktım bu iş zahmetli , bende siteden bu işi halledeyim dedim ve "admin girişi" diye userid ve password kullanan bir bölüm yaptım , bana sadece Onay hanesi "0" olanları gösteriyor , bende bunlardan hangisinin "Onay" hanesini "1" yaparsam o mesaj gösterilecekler listesine girmiş oluyor.
Mesajlar ekrana gelirken herbirinin yanına "Onay" diye bir link koyduruyorum "html tag" ile.Herbir Onay Linki o mesajın kayıt numarası ile onay.aspx sayfasına gidip o mesajı onaylıyor.Link şöyle oluşuyor : mesela "htpp://www.siteadi.com/onay.aspx?kayit_no=5" , bu onay.aspx sayfasındaki kodlar ilgili mesajın onay hanesini "1" yapıyor.
Problem Şu : Ben burada tek tek linklere tıklayıp bu işlemi yapıyorum , yani bir ileri bir geri sayfalar arası dolaşıyorum.Bu yüzden dinamik olarak her bir mesajın yanına html taglar ile "Checkbox" kutucuğu oluşturdum , Benim istediğim her bir mesajın yanındaki "Checkbox" kutucuklarından istediklerimi işaretleyeyim ve yine aynı sayfadaki "Onayla" adlı bir "Buton" la tek bir seferde işlem gerçekleşsin.
Şimdiden teşekkürler...
Dinamik Web Controlleri , yardım...
checkbox ları bir döngü ile oluşturuyorsundur sanırım..
bu durumda checkbox ların id lerine döngüdeki değeri verebilirsin yani,
ckeckbox1, ckeckbox2, ckeckbox3... gibi..
ve value leride check durumuna göre 0 yada 1 olursa sayfayı post ettiğinde sadece toplam checkbox sayısını göndermen yeterli olur. Post ettiğin sayfada da 1 den gelen toplama kadar bir döngü açarsın ve gelen değişkenlerin (ki bunlar gönderdiğin sayfadaki checkbox ların id leridir) değerleri 1 olanlar seçili olanlardır. Bu değerleri sql içinde where de kullanırsın..
bu durumda checkbox ların id lerine döngüdeki değeri verebilirsin yani,
ckeckbox1, ckeckbox2, ckeckbox3... gibi..
ve value leride check durumuna göre 0 yada 1 olursa sayfayı post ettiğinde sadece toplam checkbox sayısını göndermen yeterli olur. Post ettiğin sayfada da 1 den gelen toplama kadar bir döngü açarsın ve gelen değişkenlerin (ki bunlar gönderdiğin sayfadaki checkbox ların id leridir) değerleri 1 olanlar seçili olanlardır. Bu değerleri sql içinde where de kullanırsın..
Arkadaşım sorunumu tam olarak net anlamışsın , teşekkürler.
Ben dediğin gibi yaptım zaten fakat bir yerde tıkandım.Dinamik Kontrolleri
nasıl kullanacağımı bilmiyorum tam olarak.benim yazdığım şekilde checkboxların isimleri kutu1 , kutu2 , kutu3 .... şeklinde oluyor ama nasıl kullanacağım ve nasıl onay.aspx sayfasına post edeceğim ?
Kaldığım noktadan sonrasını anasayfa.aspx ve onay.aspx örnek kodlarla anlatabilirsen çok sevinirim.
Benim Geldiğim nokta :
Teşekkürler...
Ben dediğin gibi yaptım zaten fakat bir yerde tıkandım.Dinamik Kontrolleri
nasıl kullanacağımı bilmiyorum tam olarak.benim yazdığım şekilde checkboxların isimleri kutu1 , kutu2 , kutu3 .... şeklinde oluyor ama nasıl kullanacağım ve nasıl onay.aspx sayfasına post edeceğim ?
Kaldığım noktadan sonrasını anasayfa.aspx ve onay.aspx örnek kodlarla anlatabilirsen çok sevinirim.
Benim Geldiğim nokta :
Kod: Tümünü seç
var
okuyucu:oledbdatareader;
sira:string;
yazi:string;
begin
........... Burada bağlantıları oluşturdum.............
while okuyucu.read do begin
if okuyucu.item['onay'].ToString='0' then begin
sira:=okuyucu.item['kayit_no'].ToString;
yazi:=okuyucu.item['mesaj'].ToString
+'<input type="checkbox" name="kutu'+sira+'">';
label1.text:=label1.text+yazi;
end;
end;
okuyucu.close;