All in One Program yapmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
MANDRAKE
Üye

All in One Program yapmak

Mesaj gönderen MANDRAKE »

Selam arkadaşlar
ben All in One tarzı program yapmak istiyorum..
Bir ana formum var onun üstünde 7 label her labelda da tıklandığında yedi faklı exe dosya açıp kurucak kullanan.
Hepsi hzır yaptım fakat Install wizardla yaptığımda içindeki program klasörlerini de kurduğu yere atıyor. ama ben içindeki program exe lerini kuranın görmesini istemiyorum. sadece tıkladığında labela programı kursun istiyorum. yani kurduğumda tek bir dosya PROJE.EXE olacak hepsi onun içinde olacak.
Bunu nasıl yapabileceğim hakkında bilgi verirseniz geröekten çok müteşekkir olacam
Saygılarımla
MANDRAKE
Üye

arkadaşlar biri yardımcı olursa çok memnun olacam.
sizden cevap bekliyorum çıkamadım projeden kaldı böyle :(
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam aslında olayınızı tam anlıyamadım gerçekten.
MANDRAKE
Üye

dostum olay şu
delphide bir proje tek form üstünde de atıyorum mesela:
Flash 8 Dreamveawer 8 Freehand 8 yazıları labelları var.
Yani 3 exe dosya.
Ben flasha tıkladığımda flashı kuracak. ama ben programı install haline getirdiğimde flash 8 kurulum dosyalarını kurmayacağım. yani sanki programın içine gömülmüş sadece kurulabilir dosya olacak..
anlatabildim sanırım
MANDRAKE
Üye

Arkadaşlar koca sitede yardım edecek biri yok mu lütfen:(
Kullanıcı avatarı
bluekid
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid »

dosyanın ismini değiştir hatta şifrele sadece kullanacağın zaman düzenle kullan ve sil...
MANDRAKE
Üye

nasıl tam anlayamadım
derdimi tam anlattım mı dostum acaba?
4-5 exe yi tek exeye gömmek amacım
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Selamlar.
Exeye harici bir dosya gömüp tekrar extract etme işlemi biraz uğraş neticesinde yapılabilir ancak bu konuya girmeden önce verdiğiniz örnekleri değerlendirmekte fayda var.Örneğin siz Flash, PhotoShop gibi programlar için bunu düşünüyorsanız bence şimdiden vazgeçin..Yok basit exeler, hatta kendi yazdıklarınız içinse site içinde konuşulduğu üzre sizi ilgili linklere yönlendirmeye çalışalım.

Kolay gele..
Kullanıcı avatarı
bluekid
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid »

önce bir veri dosyası oluşturman gerek
veri dosaysının başında içindeki dosyalar uzunlukları vede başlangıç pozisyonlarını kaydet vede bu dosyaları ard arda ekle

sonra bir program yaz bu program önce kendi exesinin ardına eklenmiş olan veri dosyasını çıkarıp sonra bu veri dosyasının başındaki bilgileri kullanarak
ilgili dosyaları yeniden oluşturup çalıştırsın sonrada silsin....

ben bir exenin arkasına diğerini ekleyerek yaptım
not : bunun üzerinde art niyet :twisted: aramayalım ant-i crack için tasarlamışdım
MANDRAKE
Üye

bLue aLonE yazdı:Selamlar.
Exeye harici bir dosya gömüp tekrar extract etme işlemi biraz uğraş neticesinde yapılabilir ancak bu konuya girmeden önce verdiğiniz örnekleri değerlendirmekte fayda var.Örneğin siz Flash, PhotoShop gibi programlar için bunu düşünüyorsanız bence şimdiden vazgeçin..Yok basit exeler, hatta kendi yazdıklarınız içinse site içinde konuşulduğu üzre sizi ilgili linklere yönlendirmeye çalışalım.

Kolay gele..
Dostum sağol ilgilendiğin için
Öyle büyük program değil...4 tane 500 kb lık exe programları install shiled le exe içine gömmek derdim
MANDRAKE
Üye

arkadaşlar neden kimse ilgilenmiyo ki :roll:
projeyi bitirmem için yardımınıza ihtiyacım var lütfen
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam

Burada kimsenin ilgilenmemesi durumu söz konusu değil.Zaten bilen kişiler olduktan sonra burada sanada mesaj yazacaklardır veya vakitleri müsait değildir. O yüzden artı senin sorunda eğer flash gibi proğramları kendi yazdığın proğramdanmı çalıştırcen nasıl olcek bu iş tam olarak iyi bir detaylandır.ben sana burdan farklı. çözümler sunabilirmde o yüzden
MANDRAKE
Üye

dostum flash falan değil örnek verdim sadece.
4 tane 500 kblık exe dosyam var. bunlara ana form oluşturdum. Üzerine 4 buton koydum. EXE1 EXE2 EXE3 EXE4...
bu exelerde yaptığım programla aynı klasörde duruyor.
Ama açmak için path verdim.
C:\Documents and settings\MANDRAKE\Desktop\EXE1.exe gibi
Ben install shield hazırlamak istiyorum.
Bunu hazırlayınca 2 şeyde sorun yaşıyorum:
1- Kuran kişi programın pathini değiştirince butonlar çalışmayacak EXE yi bulamayacak doğal olarak. Bunu nasıl giderecem bulamadım.
2-Asıl sorum da şu: Program kurulunca bu exeleri, programın kurulduğu klasörde kuran kişinin görmemesi. Yani All in One tarzı programlar vardır bilirisin bilmiyorum. Sadece butona basar exe çalışır ve kurar butona bağlı exe programı. Yani setup'ını görmez .

Kısaca Delphi projem tek form ve install shiled yapınca bunu tek dosya halinde yapması. diğer dediğim 4 exe dosyayı kuranın görmemesi.
Sanırım açıklayıcı olmuştur.
İlgin için teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam

1.Pathi verirken direkt tanımlama yerine C:\Documents and settings\MANDRAKE\Desktop\EXE1.exe bu şekilde değilde

Kod: Tümünü seç

var 
  AppDir: string; 
begin 
  AppDir := ExtractFilePath(Application.ExeName); 
  Yol tanımı := AppDir + '1.exe'; 

//...

şeklinde bir yol tanımı yapmalısın.

2.Bu sorununda şu şekilde çözebilirsin.Bildiğim kadarı ile installshield
setup proğramının script dili yok.Onun için siz İnnosetup ve istool ikilisini kullanırsanız ve orada script yazarak proğramların görünmeden kurulmasını sağlayabilirsiniz.Bu sitede de innosetup için yazılmış örnek script var .Ona da bakmanızı tavsiye ediyorum.
Kolay gelsin...
nimes
Üye

Mesaj gönderen nimes »

Selam,

Anladığım kadarıyla mxStorage isimli componenti kullanabilirsin. İstediğin dosyaları bu componentin içine designtime sırasında koyarsın. Runtime sırasında istediğin dosyayı istediğin yere açarak çalıştırabilirsin.

Bu component hem freeware hem de çok işime yarıyor
http://www.torry.net/vcl/vcltools/res/m ... e_1_20.zip