Primary key is full hatası

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
faithfull
Üye

Primary key is full hatası

Mesaj gönderen faithfull »

'Tabloadı' Primary key is full . Mssql veri tabanında daha öncede karşılaştığım bir mesaj. Ama o zaman anladığım kadarıyla ilgili tablodan artık gerekli olmayan verilerden 300.000 tane silerek bu sorunu ortadan kaldırmıştım (yada öyle sanmıştım ama yinede geçibi bir çözüm olmuştu.) bu tabloya ortalama günlük 20.000 veri giriliyor hala. Şimdi yine aynı mesajla karşılaştım. 650.000 veri sildim ama düzelmedi. İşin daha garip noktası bu tabloda Primary key veya başka bir key yok. Sadece iki alanıda Ascending ve index filegroup'u PRIMARY olan bi index var. Bu sorun nedir. Nasıl Çözülür yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden kolay gelsin.
Maddi hayata tapanlar, deniz suyu içenlere benzerler, içtikçe susuzlukları artar. Muhittin-i Arabi
..::SadıkTÜRK::..
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

Tablonun SQL kodunu gönderebilir misiniz?

CREATE TABLE MYTABLE (
KODU INTEGER NOT NULL,
ADI VARCHAR(50) NOT NULL,
.
.
.
PRIMARY KEY ...

gibi.

İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ofenX »

Merhaba,
Belki primary key olarak belirtiğiniz alanın veri tipini küçük olan bir tipten tanımlamışsınız.
Exact Numerics
Integers
bigint ->Integer (whole number) data from -2^63 (-9,223,372,036,854,775,808) through 2^63-1 (9,223,372,036,854,775,807).

int ->Integer (whole number) data from -2^31 (-2,147,483,648) through 2^31 - 1 (2,147,483,647).

smallint ->Integer data from -2^15 (-32,768) through 2^15 - 1 (32,767).

tinyint ->Integer data from 0 through 255.
Ayrıntı için aşağıdaki linke bakabilirsiniz.
http://msdn.microsoft.com/library/defau ... s_9sfo.asp

Kolay gelsin.
faithfull
Üye

tablo mssql ile oluşturuldu. Alanlar bu şekilde.
1 Seri varchar 5 1
0 Fis_No int 4 1
0 Sira int 4 1
0 Kod varchar 5 1
0 Aciklama varchar 60 1
0 Adet float 8 1
0 Fiyat float 8 1
0 Tutar float 8 1
0 Tarih smalldatetime 4 1
0 Kurum_Kod int 4 1
0 Kurum_Adi varchar 60 1
0 KAY_DUR varchar 10 1
0 ISKONTO float 8 1
0 Turu varchar 10 1
0 ISKONTO_TUTARI float 8 1
0 Doktor_Kod int 4 1
0 DR_ADI_SOYADI varchar 30 1
0 Pol_Kod int 4 1
0 Pol_Adi varchar 35 1
0 Hasta_Kod int 4 1
0 Hastalik_Kod varchar 10 1
0 ISTEM_KOD int 4 1
Sanırım daha öncede yaptığım gibi bu sorun için kayıt miktarını azaltmak lazım. Ben sildim ama sorun düzelmedi demiştim. Sorun düzelmiş başka bir tablo için bu sefer de Primary index filegroup is full diye bir hata vermiş. bunun içinde yine ilgili alanda verileri azaltarak yine geçici bir çözüm bulduk sanırım. Başka bir durumda .mdf dosyasının 2 gb boyutunda olması sanırım.
Maddi hayata tapanlar, deniz suyu içenlere benzerler, içtikçe susuzlukları artar. Muhittin-i Arabi
faithfull
Üye

ve çözüm

bu sorunu yaşayacak olan arkadaşlar; ilgili database sağ click özellikler --> data files maximum file size'i unrestrichted file growth (sınırsız büyüklükte olabilmesi) bunu sınırlı(restrichted file growth) yapıp bu değeri büyüte bilirsiniz. ikinci yazdığım mesajdaki primary filegroup is full içinde yine aynı yerdeki space allocated alanını 2048 mb' a kadar büyütebilirsiniz. Bu söyledikleri Transaction Log içinde geçerlidir.
ozzyksk
Üye

Re: ve çözüm

Mesaj gönderen ozzyksk »

faithfull yazdı:bu sorunu yaşayacak olan arkadaşlar; ilgili database sağ click özellikler --> data files maximum file size'i unrestrichted file growth (sınırsız büyüklükte olabilmesi) bunu sınırlı(restrichted file growth) yapıp bu değeri büyüte bilirsiniz. ikinci yazdığım mesajdaki primary filegroup is full içinde yine aynı yerdeki space allocated alanını 2048 mb' a kadar büyütebilirsiniz. Bu söyledikleri Transaction Log içinde geçerlidir.
Mesajındaki data files bölümünü bulamadım. MYSQL-FRONT kullanıyorum.
Birde standartta kaç veri de patlıyor mysql ?
Bir sorum daha olacak int(20) kaç oluyor yani ?
faithfull
Üye

Bu söyledikleri mssql ile ilgili mysql'in yönetimi biraz daha farklı biliyorsun. mysqladmin.exe ile zaten çoğu seyi ayarlayabiliyorsun.
faithfull
Üye

Kullanılan mssql 2 gb Kadar demo kabul ediyor biliyorsunuz. Bu problem 2 gb sınırının dolmasından kaynaklanıyormuş. onun lisansını girerseniz kalkacaktır.
faithfull
Üye

Kullanılan mssql 2 gb Kadar demo kabul ediyor biliyorsunuz. Bu problem 2 gb sınırının dolmasından kaynaklanıyormuş. onun lisansını girerseniz kalkacaktır.