FreeReport'da çıktı alırken yatay ve dikey sayfa sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
dt99
Üye

FreeReport'da çıktı alırken yatay ve dikey sayfa sorunu

Mesaj gönderen dt99 »

foruma yeni üye oldum. herkeze saygılar
sorunum şu; yaptığım bir projede freereport kullanıyorum.
dataları dbgrid den veya query ile sorgulayarak freereportla preview edip yazıcıya gönderiyorum.
rapor 6 ayrı bağımsız sayfadan oluşuyor ve her sayfa ayrı butonlarla çağrılıyor. ilk 4 sayfayı yatay olarak A4 kağıda son 2 sayfayıda A4 kağıda dikey olarak çıkarmam gerekiyor.
freereportla ilk 4 sayfayı yatay yapıyorum. preview görüntüsünde ve çıktıda sorunsuz yatay olarak baskı alıyorum.
hatta baskıdan önce yazıcı ayarlarına baktığımda sayfa yapısının yatay olarak ayarlandığını görebiliyorum.
son 2 sayfa için dikey ayarlamaları yapıyorum ve projeyi çalıştırdığımda
yazdırma ekranında kağıdı dikey olarak görebiliyorum, ayarladığım şekilde ancak yazdır komutu verdiğimde otomatik olarak kağıt yatay şeklini alıyor, hatta yazıcı ayarlarından sayfa yapısına baktığımda yine yatay seçili olduğunu görüyorum.
yani ilk freereport ayarları yatay seçilmişse yazdırma işlemi sonrakilerde dikey seçilse bile görsel olarak dikey görüyorum ama yazıcı yatay olarak çıkarıyor.
tam terside böyle ilk rapor dikeyse sonradan yatay yaptığım raporlar da çıktıda dikey çıkıyor. sorunumu umarım anlatabilmişimdir. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.