programımla aynı dizinde text dosyalarım var. bu dosyaları ihtiyaç olduğu yerde programım vasıtasıyla kullanıcıya gösteriyorum. ama kullanıcının bunlara direk ulaşmasını istemiyorum.
bunun için bu txt dosyaları exe nin içine gömebilirmiyim. gömülebiliyorsa bununla ilgili bir örnek varmı?
birde böyle bir işlemin exe ye yükü ne olur? Yani dileyimki 15 tane txt dosyam var. içinde orta büyüklükteki metinler var. böyle bir işlem varsa exeyi çok şişirirmi?
text dosyaları exe ye gömmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
text dosyaları exe ye gömmek
seamoon
İstediğiniz burada :
viewtopic.php?t=11908
viewtopic.php?t=11908
Text dosyaların toplam boyutu kadar şişirir.böyle bir işlem varsa exeyi çok şişirirmi?
Merhaba,
Text dosyaları şifreleyip saklayabilirsiniz, kullanıcıya göstereceğinizde de şifreyi çözüp görüntületebilirsiniz. Kullanıcılar psikopat değilse basit bir şifreleme kodu yeterli olur sanırım. Sitede Encrypt ve Decrypt kelimeleriyle arama yapınız. Örnek kod verilmişti daha önce.
İyi çalışmalar
Text dosyaları şifreleyip saklayabilirsiniz, kullanıcıya göstereceğinizde de şifreyi çözüp görüntületebilirsiniz. Kullanıcılar psikopat değilse basit bir şifreleme kodu yeterli olur sanırım. Sitede Encrypt ve Decrypt kelimeleriyle arama yapınız. Örnek kod verilmişti daha önce.
İyi çalışmalar
hocam teşekkürler kullanıcılar muhtemelen psikopat olmayacakt-hex yazdı:Merhaba,
İyi çalışmalar

dediğiniz şekilde arattım forumda string şifreleme örneği buldum
Kod:
const
Key = $FD;
function Encrypt(const S: String): String;
var
I: Integer;
begin
SetLength(Result, Length(S));
for I := 1 to Length(S) do
Result := char(byte(S) xor Key);
end;
function Decrypt(const S: String): String;
begin
Result:= Encrypt(S);
end;
kodlar bunlar
henüz denemedim
ama kullanımı nasıl olmalı
yani
Encrypt (örnek.txt);
şeklindemi?
seamoon
Encrypt fonksiyonuna şifrelenecek metni geçmeniz lazım.
Örnek Kod
Formun üstüne birer tane memo ve buton bileşeni yerleştirin. Bu kodu butonun onclick olayına yazın. Orijinal metinin şifrelenmiş halini memo içerisinde göreceksiniz. Ekranda gördüğünüz metni bir dosyaya kaydedip, kodu da o dosyayı açacak şekilde düzenledikten sonra bir deneme daha yapın, bu sefer memo içerisinde orijinal metni göreceksiniz.

Örnek Kod
Kod: Tümünü seç
var
strList : TStringList;
begin
strList := TStringList.Create;
try
strList.LoadFromFile('metin1.txt');
memo1.Lines.Text := encrypt(strList.Text);
finally
strList.Free;
end;
Sağolun hocamNewMember yazdı:Hocam bizi çok güldürdünüz.Allah da sizi güldürsün. Çok harika bir benzetme.