Delphiye Karşı Excel

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ertline
Üye
İletişim:

Delphiye Karşı Excel

Mesaj gönderen ertline »

S.A. arkadaşlar
Arkadaşlar dün bir arkadaşla görüştüm, kendisi Excel kullanıyor makrolarla.Baya bi hakim bunlara ve bir yerden iş almış.Genel bir muhasebe (Cari-stok-çek/senet,fatura,barkod,sipariş,üretim.....)programı yapacakmış ve o iş yeri şuan dos tabanlı DATASOFT programını kullanıyor.
Benim şaşırdığım konu excel bu işi kaldırır mı?Görüştüğüm arkadaş rahatlıkla kaldırır diyor ve dünya da bir çok şirketin sadece excel ile veri depoladığını söylüyor.Ve programı 1 ay gibi bir sürede teslim edecekmiş bu bana baya bir garip geldi ben de tür bir program yazıyorum şuan Delphi ve Firebird ile ve 6 ay süre verdim adamlara.
Bu iş bu kadar ucuz mu diye bir soru da geliyor aklıma.
DATASOFT tan Excele geçiş doğrumudur,excel bunu kaldırı mı bu konularda fikirlerinizi bekliyorum.

Hayırlı Çalışmalar...
"Bilginin Doruğuna Hep Birlikte..."
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
Excel in hiçte tatmin edici olmayan limitleri var yanlış hatırlamıyorsam 65000 satır. ve daha bir çok DataSoft tan excel e geçmenin hiçte ama hiçte iyi bir fikir olmadığını destekleyen neden.. :)
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

Mesaj gönderen huseyinert »

65000 satır fakat 65000 satır dolduktan saonra otomatik farklı bir xls dosyası oluşturma işlemi falan var bu şekilde sağlıklı olıurmu ağ ortamında falan
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
ertline
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ertline »

ewet kayıt sayısında problem oluşmuyormuş,bir dosyada satırlar dolunca 2 ...3...4... dosyalarla kayıtları tutuyormuş.Ve 2 dosyadan aynı anda rapor alınabiliyormuş.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Excel'de makro ile birçok işlem yapılabiliyor. Muhasebecilerin en sevdiği program Excel. Ancak bana da pek mantıklı gelmiyor ama yapılacak işe göre neden olmasın. İşinizi görüyorsa kullanabilirsiniz. Ama saç baş yoldurur adama.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

Mesaj gönderen huseyinert »

mustafa hocam excel veri tabanı olarak nekadar sağlıklı çalışabilir büyük projelerde kullanmak çok sorun çıkartabilir gibi geliyor
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Madem excel ile işi çözmeye çalışıyorsunuz Access deneyein derim excelde yaptıklarınızın fazlasını orada yapabilrsiniz. Hatta MSSQL SERVER veri tabanını bile yönetebilrsiniz.

Bu tür işlermlerin kapsamı çok geniş değil yani bir programlama dili gibi istenilen işlemi rahatlıkla yapmak mümkün değil hem sadece program yazmakmı önemli sizde ileride bir düzenleme yapacak olursanız o zaman görürüm be o projeyi :) veya dışardan verialacak yada atacaksınız sizce ne kadar sağlıklı olur.

Mustafa hocamın dediği gibi muhasebeciler kendilerini excelle tatmin ediyorlar. Gerçeten çok güzel özellikleri olmasına karşın. bir programlama dili ile kıtyaslanması ve vt olarak kullanırması kesinlikle sakıncalı.

Saygılarımla
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Excel dosyası üzerinde sorgulama yapılması durumuda benim merak ettiğim konulardan birisi , SQL siz bir VT uygualması bence düşünülemez
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
ertline
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ertline »

Söyledikleriniz hepsine ben de katılıyorum arkadaşlar.Sorgulayı excel süzme işlemi ile yapıyor sanırım.

Bir fabrika için yapacak bu işi, sizce bir fabrikanın tüm sistemini Excele aktarması tehlikeli mi , VT avantajları ve Excelin zaafı neolur acaba?
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

ertline yazdı:Söyledikleriniz hepsine ben de katılıyorum arkadaşlar.Sorgulayı excel süzme işlemi ile yapıyor sanırım.

Bir fabrika için yapacak bu işi, sizce bir fabrikanın tüm sistemini Excele aktarması tehlikeli mi , VT avantajları ve Excelin zaafı neolur acaba?
ben olsam böyle bi işe kalkışmazdım

aslında excell de cok şeyler yapılır biliyorum ama

bu kadar ciddi ve önemli işler daha sağlam araçlar kullanılarak yapılmalı
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR
Kullanıcı avatarı
spoke25
Üye

Guldurmeyinn

Mesaj gönderen spoke25 »

Yanii işinzi goruyorsa iyi fakat bunu buyyuk bir projede kullanmaktan bahsetmissiniz. kopyalanmasını nasıl engeleyeceksin LOL Neyse kolay gele
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

ertline yazdı:Söyledikleriniz hepsine ben de katılıyorum arkadaşlar.Sorgulayı excel süzme işlemi ile yapıyor sanırım.

Ağ üzerinde birden çok kullanıcı ile çalışmayı excel desteklemiyor !!!! yani bir kullanıcı dosyayı değiştitirken bir diğeri sadece açtığı andaki veriyi görecek değişiklik yapması için sdiğer kullanıcının excel dosyasını kapatmasını bekleyecek :shock: ve hadi bir kullanıcı hatalı bir işlem yaptı bu hatayı kim yaptı nereden anlayacaksınız veya hadi excel dosyası silindi? yani hocam tamamiyle fiyaskoylas sonuçlanacak ve bilgisiszlikten kaynaklanan bir proje olur. bu sizin programlamadan kaçtığınız ve geçiçi basit çözümler sunduğunuzu gösteriri böyle birşey olmuş olsa bile sizle muhasebecelier dalga geçecektir buda işin ayrı bir boyutu (biz daha iyisini yapardık veya zamanım olsa bu neki :))

Saygılarımla
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Sql ifadeleri kullanmanın rahatlığını hiçbiri tutmaz bence...
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

pro_imaj yazdı: Ağ üzerinde birden çok kullanıcı ile çalışmayı excel desteklemiyor !!!! yani bir kullanıcı dosyayı değiştitirken bir diğeri sadece açtığı andaki veriyi görecek değişiklik yapması için sdiğer kullanıcının excel dosyasını kapatmasını bekleyecek
Yok yaw Office 2003 te destekliyor. :)
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Projenin içeriğine göre neden olmasın diyorum ben de.

Her şey için de program yazılmaz arkadaşlar. :)