Delphiye Karşı Excel
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphiye Karşı Excel
S.A. arkadaşlar
Arkadaşlar dün bir arkadaşla görüştüm, kendisi Excel kullanıyor makrolarla.Baya bi hakim bunlara ve bir yerden iş almış.Genel bir muhasebe (Cari-stok-çek/senet,fatura,barkod,sipariş,üretim.....)programı yapacakmış ve o iş yeri şuan dos tabanlı DATASOFT programını kullanıyor.
Benim şaşırdığım konu excel bu işi kaldırır mı?Görüştüğüm arkadaş rahatlıkla kaldırır diyor ve dünya da bir çok şirketin sadece excel ile veri depoladığını söylüyor.Ve programı 1 ay gibi bir sürede teslim edecekmiş bu bana baya bir garip geldi ben de tür bir program yazıyorum şuan Delphi ve Firebird ile ve 6 ay süre verdim adamlara.
Bu iş bu kadar ucuz mu diye bir soru da geliyor aklıma.
DATASOFT tan Excele geçiş doğrumudur,excel bunu kaldırı mı bu konularda fikirlerinizi bekliyorum.
Hayırlı Çalışmalar...
Arkadaşlar dün bir arkadaşla görüştüm, kendisi Excel kullanıyor makrolarla.Baya bi hakim bunlara ve bir yerden iş almış.Genel bir muhasebe (Cari-stok-çek/senet,fatura,barkod,sipariş,üretim.....)programı yapacakmış ve o iş yeri şuan dos tabanlı DATASOFT programını kullanıyor.
Benim şaşırdığım konu excel bu işi kaldırır mı?Görüştüğüm arkadaş rahatlıkla kaldırır diyor ve dünya da bir çok şirketin sadece excel ile veri depoladığını söylüyor.Ve programı 1 ay gibi bir sürede teslim edecekmiş bu bana baya bir garip geldi ben de tür bir program yazıyorum şuan Delphi ve Firebird ile ve 6 ay süre verdim adamlara.
Bu iş bu kadar ucuz mu diye bir soru da geliyor aklıma.
DATASOFT tan Excele geçiş doğrumudur,excel bunu kaldırı mı bu konularda fikirlerinizi bekliyorum.
Hayırlı Çalışmalar...
"Bilginin Doruğuna Hep Birlikte..."
Merhaba ,
Excel in hiçte tatmin edici olmayan limitleri var yanlış hatırlamıyorsam 65000 satır. ve daha bir çok DataSoft tan excel e geçmenin hiçte ama hiçte iyi bir fikir olmadığını destekleyen neden..
Excel in hiçte tatmin edici olmayan limitleri var yanlış hatırlamıyorsam 65000 satır. ve daha bir çok DataSoft tan excel e geçmenin hiçte ama hiçte iyi bir fikir olmadığını destekleyen neden..

Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
- huseyinert
- Üye
- huseyinert
- Üye
Madem excel ile işi çözmeye çalışıyorsunuz Access deneyein derim excelde yaptıklarınızın fazlasını orada yapabilrsiniz. Hatta MSSQL SERVER veri tabanını bile yönetebilrsiniz.
Bu tür işlermlerin kapsamı çok geniş değil yani bir programlama dili gibi istenilen işlemi rahatlıkla yapmak mümkün değil hem sadece program yazmakmı önemli sizde ileride bir düzenleme yapacak olursanız o zaman görürüm be o projeyi
veya dışardan verialacak yada atacaksınız sizce ne kadar sağlıklı olur.
Mustafa hocamın dediği gibi muhasebeciler kendilerini excelle tatmin ediyorlar. Gerçeten çok güzel özellikleri olmasına karşın. bir programlama dili ile kıtyaslanması ve vt olarak kullanırması kesinlikle sakıncalı.
Saygılarımla
Kolay gelsin.
Bu tür işlermlerin kapsamı çok geniş değil yani bir programlama dili gibi istenilen işlemi rahatlıkla yapmak mümkün değil hem sadece program yazmakmı önemli sizde ileride bir düzenleme yapacak olursanız o zaman görürüm be o projeyi

Mustafa hocamın dediği gibi muhasebeciler kendilerini excelle tatmin ediyorlar. Gerçeten çok güzel özellikleri olmasına karşın. bir programlama dili ile kıtyaslanması ve vt olarak kullanırması kesinlikle sakıncalı.
Saygılarımla
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
ben olsam böyle bi işe kalkışmazdımertline yazdı:Söyledikleriniz hepsine ben de katılıyorum arkadaşlar.Sorgulayı excel süzme işlemi ile yapıyor sanırım.
Bir fabrika için yapacak bu işi, sizce bir fabrikanın tüm sistemini Excele aktarması tehlikeli mi , VT avantajları ve Excelin zaafı neolur acaba?
aslında excell de cok şeyler yapılır biliyorum ama
bu kadar ciddi ve önemli işler daha sağlam araçlar kullanılarak yapılmalı
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Guldurmeyinn
Yanii işinzi goruyorsa iyi fakat bunu buyyuk bir projede kullanmaktan bahsetmissiniz. kopyalanmasını nasıl engeleyeceksin LOL Neyse kolay gele
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
Ağ üzerinde birden çok kullanıcı ile çalışmayı excel desteklemiyor !!!! yani bir kullanıcı dosyayı değiştitirken bir diğeri sadece açtığı andaki veriyi görecek değişiklik yapması için sdiğer kullanıcının excel dosyasını kapatmasını bekleyecekertline yazdı:Söyledikleriniz hepsine ben de katılıyorum arkadaşlar.Sorgulayı excel süzme işlemi ile yapıyor sanırım.
Bir fabrika için yapacak bu işi, sizce bir fabrikanın tüm sistemini Excele aktarması tehlikeli mi , VT avantajları ve Excelin zaafı neolur acaba?

Saygılarımla
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]