quickreportta master detail

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
subscriber

quickreportta master detail

Mesaj gönderen subscriber »

Master ve detail olmak üzere iki tane tabom var
master toablosunda customer_id primary key ve müşteriye ait bilgiler var
detail tablosunda cusotmer_id var bu tablodada müşterinin tağtıüı alışverişler var.

yaptığım işlem aynen şöyle:

TQuicrep in datasetiqryMaster

bir detail bandım var ve üzerine qrDBText koyuyorum ve bunun datasetini qrMaster olarak atıyorum

bir TQRsubdetail bandım var buraya qrDBtext koyuyorum ve bunun datasetini qryDetail olarak atıyorum.
TQRsubdetail dataseti qrydetail atıyorum.

qryDetail sql cümlesi='select d.pname from master m,detail d where m.customer_id=d.customer_id'
qryDetail in datasource ise qrymasterın datasource u

önizleme yaptığımda masterdaki her kayıt için detaildekilerin hepsini ekrana getiriyor.
halbuki masterdaki her kayıt için o kayıda ait olan detail kayıtların gelmesi gerekiyor. :roll:
Çok acil yardım help me
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

merhaba,

mater detail bağlantıların nasıl olacağı forumda epey konuşuldu arama sonucunda qr vb. konularda çok sonuç bulacaksın.

kısaca şunu söylemek istiyorum. detayın select cümlesinde where ile ortak alanları belirttiğin gibi birde detay tablonun ibdataset veya ibquery sinin datasource özelliğini master tabloya bağlaman gerekli. bu şekilde yaparsan ilgili mastere ait detayları alırsın aksi takdirde dediğin gibi tümü görülür.

arama özelliğini mutlaka kullan forumun müthiş güzel fikir ve yardım konuları bulacaksın.

kolay gelsin.
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
subscriber

arama yaptım kendi sorumla ilgili bişey bulamadım.
subscriber

sorun çözüldü herkese teşekkürler.