Delphi'de Kod Editörü Yapmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphi'de Kod Editörü Yapmak
Hocamın bana verdiği ödev için Delphiden kod editörü yapmam lazım ama Delphiden henüz o kadar anlamıyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum.Bunun için bir örnek veya kod parçası varsa yada yardım edebilecek birileri varsa lütfen buraya yazsın.Bi kaç örnek buldum ama onlarda belli hatalar yüzünden çalışmıyor ve kodlar çok karmaşık olduğundan içinden çıkamadım.yardımlarınızı bekliyorum.tşkkrler
Şeytan Bunun Neresinde?
http://synedit.sourceforge.net Opensource dur incelemni tavsiye ederim hatta hazır yazılmışı var diyebilirim
SQL, pascal bir-iki dil desteği daha vardı.
Kolay gele

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
FreeMan 35.5
kod editörü derken kodları tanımasını ve otomatik renklendirme yapabilmesini kasdediyorum.Hocam bana Delphi ile ASP compiler yapmak konulu bir ödev verdi.Kodları tanıyan ve renklendirme yapabilen bir editör yapmak için uğraşıyorum...Tşekkürler.Verdiğiniz adreside inceleyeceğim.Herkese kolay gelsin
Şeytan Bunun Neresinde?
- pasa_yasar
- Üye
kendin memo alanında kelime kelime aratıp renkledirebilirsin veya farklı işlemler yaptırabilirsin. sonuçta çokda profesyonel birşey yapmayacaksan. kelime gruplarını bir değerden veya esnek olması açısından database kullanarak geniş tutup, tek tek karşılaştırıp bunlara göre işlemlerini yine o kelimelere yaptırırsın yoksada farklı editörler kullanman gerekiyor.
http://synedit.sourceforge.net/ adresindeki örmeği indirdim ama proje dosyası bulamadım.delphide açıyorum ama unit ler sırasıyla hata vermeye başlıyor.Acaba kullanılan ünitleri kopyalamam gereken bir dizin mi var?
Şeytan Bunun Neresinde?
Synedit bir component tir. Component kurmayı araştır.
bu ne ya, öğrenciye compiler yaptırt. yuh be kardeşim.
Allah kolaylık versin, Allah sonumuzu hayretsin
Şahsi fikrimdir kesinlikle örnek almayınİyiki okumamışımHocam bana Delphi ile ASP compiler yapmak konulu bir ödev verdi.

FreeMan 35.5
FreeMan 35.5
Zamane gençleri abi yok şimdi öyle hesap makinası ile falan uğraşmakfreeman35 yazdı: Şahsi fikrimdir kesinlikle örnek almayınİyiki okumamışımbu ne ya, öğrenciye compiler yaptırt. yuh be kardeşim.

Bacım bildiğim tek java en güzel tabiriyle kara javadır ki bunu tüm motorcular bilir
hava köy yollarında çatır çatır çalışır katır gibide yük çeker valla. Başka javada tanımam 

FreeMan 35.5
FreeMan 35.5