dbcheckbox

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
akipek
Üye

dbcheckbox

Mesaj gönderen akipek »

bir table'ım var. bunun içindeki alanları dbedit ile giriyorum. hersey normal ancak forma girdiğimde tüm alanlar normal görünürken dbcheckbox1 gri olarak görünüyor allow grayed i değiştirdiğim halde düzelmiyor sonra kaydı kaydet ile kayıt ediyorum ancak dosyayı kapatıp açmadan aynı datasource a bağlı gridde göstermiyor. ama giriş ekranında dbcheckbox1 i bir kere tıklarsam o zaman hiç sorun olmuyor. bunu nasıl çözebilirim. dbcheckbox1 her forma girildiğinde checked = true ama gri görünüyor.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

veritabanın ne, checkbox ı bağladığın alanın tipi ne, not null mudur bu alan ...
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

dbcheckboxun properties de enabled özelliği false olmasın sakın :?
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

:)
yok canım o kadar dikkatsiz değilim ki olsa bile üstüne 1 kere tıkladığımda beyaz oluyor ve o zamanda sorun olmuyor ancak ben her ekran show olduğunda gidip o checkbox 'ı tıklamak istemiyorum. std'da true olarak gelmesi yeterli.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

bağlı olduğu kaydın değeri null olduğu için olabilir..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

tableda varsayılan değer olarak true değerini verdim.
heavy
Üye

Mesaj gönderen heavy »

akipek acaba bu sorunun cevabını bulabildin mi. bende arıyorum fakat bi sonuç çıkartamadım. bu sorun sadece ikimizde mi kaynaklanıyor acaba :)
heavy
Üye

Mesaj gönderen heavy »

ADOTable'ın OnNewRecord una aşağıdaki gibi kod yazarak hallettim.

Yine gri geliyor fakat giriş yapmaya başlayınca hepsi temizleniyor.

ADOTable1.FieldByName('alanadi').AsBoolean:=False;
Kullanıcı avatarı
Master_Yoda
Üye

Mesaj gönderen Master_Yoda »

database de default vermeniz dataset içinde insert/append yaptığınızda o alana değer atanmasını sağlamaz. Bu nedenle dataset'in onnewrecordunda değer atarsanız sorun düzelecektir.

NOT:
onnew record kullanılmasının nedeni bu event içinde dataset üzerinde yaptığınız değişiklikler dataseti modified yani değiştirilmiş olarak göstermez söz gelimi gridde başka satıra geçtiğinde insert otomatik cancel olur. Yada form closequery de
if dataset.modified then showmessage('aman dikkat!') falan gibi kodların boşa çalışmasına neden olabilir.