Free Report kurulumu Hakkında.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
xcom
Üye

Free Report kurulumu Hakkında.

Mesaj gönderen xcom »

Kolay gelsin arkadaşlar.

Ben freereport u indirdim kurdum. ve delphi açtım install component adımından into new package kısmından, unit file name kısmında browse basıyorum, freereport source kısmındaki tüm *.pas dosyalarını işaretleyip ok diyorum. ekliyor dosyaları. package kısmında da delphi6 için olan paketi seçiyorum. ok dediğimde bana tfrspeenbutton component i olmadığından yüklenemiyor bütün gelen formlarda bu komponentden var. ignor all diyincede kopuyor zaten. kısacası ben bu freereportu yüklüyemedim. hata bendenmi kaynaklanıyor yoksa, komponenti benmi yanlış install ediyorum. bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim herşey için çok teşekkürler.

delphi6 kullanıyorum.
freereport 2.3 yüklü
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Sadece iylik için yaşa ve iylik ile hayat et...

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

Freereport normal setup olarak elinizde ise sadece delphiyi kapatıp setuu çalıştırmanız gerekecek.Eğer Package dosyası yada pas dosyaları halinde ise kurulumu daha farklı tabiki ..Bileşen kurmayla ilgili çoğu kez de konuşyuk forumda.Kolcay gelsin.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

Kullanıcı avatarı
xcom
Üye

Mesaj gönderen xcom »

Delphi kapalıyken kurdum. ama malesef yüklenmedi yani ben komponent palette göremiyorum. başka bir işlem dahamı yapmak gerekir yoksa benim delphidemi sorun var.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
Eğer companentin setup proğramı varsa normalde delphiyi kapatıp setup çalıştırmanız yeterli.Ve orda delphi6 seçilimi kurarken ona da bakın derim.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Hocam free reportu kurduktan sonra source klasörünün yolunu delphide library pathe ekleyin ve ardından bu klasörün içinde bulunan Freerep6.dpk dosyasını delphiyle açın.Çıkan pencerede compile+install butonlarına tıklayın.FreeReport kurulmuştur.Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
xcom
Üye

Mesaj gönderen xcom »

Yeniden kurdum ama D6 ile ilgili açıklama yok veya secebileceğim herhengibi bir seçenek. başka neden dolayı olabilir.

Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam şimdi sadece setubımı var freereportun
Kullanıcı avatarı
xcom
Üye

Mesaj gönderen xcom »

Herkese teşekür ederim.

NewMember Hocam sağolasın. dediğin gibi yapınca oldu. teşekür ederim.