image1.savetofile ile kaydediyorum. JPG kaydediyorum 1024*768 bir image..ama resmin boyutu düşük olmasını istiyorum..yani diyelim 4 bit falan...ama bu resim normal bir bitmap gibi 3 MB oluyor...
Resmi gercek bir jpg yada tif nasıl kaydederim..
İmage nesnesindeki resmi kaydetmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
delphi içinde kendi örneği de var ayrıca jpeg olarak kaydetmen için uses de jpeg i unutma.
al sana bir de link
viewtopic.php?t=12871
viewtopic.php?t=991&highlight=resim
al sana bir de link
viewtopic.php?t=12871
viewtopic.php?t=991&highlight=resim
- huseyinert
- Üye
arkadaşlar resimleri kaydetmek yerine resimin bulunduğu yolu veri tabanına kaydedip, kaydettiğimiz yoldan resmi image nesnesine koysak çok daha sağlıklı olur, çünkü resimler vt. nında çok fazla yer tutar vt. mız şişer ve kayıtlar çoğaldıkça yavaşlama meydana gelebilir...
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
Bu kanıya nereden vardığınızı ve deneyip denemediğinizi merak ediyorum. Çünkü herkeste bu kanı var.huseyinert yazdı:arkadaşlar resimleri kaydetmek yerine resimin bulunduğu yolu veri tabanına kaydedip, kaydettiğimiz yoldan resmi image nesnesine koysak çok daha sağlıklı olur, çünkü resimler vt. nında çok fazla yer tutar vt. mız şişer ve kayıtlar çoğaldıkça yavaşlama meydana gelebilir...
Bence de hiçbir sakıncası yok VT de tutmanın. Hatta öneriyorum ve destekliyorum.
Yerine göre söylediğini yapmak gerekebilir tabii.