İmage nesnesindeki resmi kaydetmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye

İmage nesnesindeki resmi kaydetmek

Mesaj gönderen nosedive »

image1.savetofile ile kaydediyorum. JPG kaydediyorum 1024*768 bir image..ama resmin boyutu düşük olmasını istiyorum..yani diyelim 4 bit falan...ama bu resim normal bir bitmap gibi 3 MB oluyor...

Resmi gercek bir jpg yada tif nasıl kaydederim..
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

delphi içinde kendi örneği de var ayrıca jpeg olarak kaydetmen için uses de jpeg i unutma.

al sana bir de link
viewtopic.php?t=12871
viewtopic.php?t=991&highlight=resim
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

Mesaj gönderen huseyinert »

arkadaşlar resimleri kaydetmek yerine resimin bulunduğu yolu veri tabanına kaydedip, kaydettiğimiz yoldan resmi image nesnesine koysak çok daha sağlıklı olur, çünkü resimler vt. nında çok fazla yer tutar vt. mız şişer ve kayıtlar çoğaldıkça yavaşlama meydana gelebilir...
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

huseyinert yazdı:arkadaşlar resimleri kaydetmek yerine resimin bulunduğu yolu veri tabanına kaydedip, kaydettiğimiz yoldan resmi image nesnesine koysak çok daha sağlıklı olur, çünkü resimler vt. nında çok fazla yer tutar vt. mız şişer ve kayıtlar çoğaldıkça yavaşlama meydana gelebilir...
Bu kanıya nereden vardığınızı ve deneyip denemediğinizi merak ediyorum. Çünkü herkeste bu kanı var.

Bence de hiçbir sakıncası yok VT de tutmanın. Hatta öneriyorum ve destekliyorum.

Yerine göre söylediğini yapmak gerekebilir tabii.
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

Elbetteki yerine göre vt de yerine göre dışarıda tutulabilir. Farketmez. haaa diyeceksiniz dışarıda tutulmasın herkes görmesin, eeee bu durumda da o resim dosyasını kodlayarak saklarsınız olur biter.

coderlord doğru demiş 8)
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
Kullanıcı avatarı
samety
Üye

Mesaj gönderen samety »

ii hoşta ben bu kodları nasıl yazacagımı bilmiyorum bu dalda yeniyim zaten sizden rica etsem delphi de actıgım resmi üzerinde deişiklik yaptıktan sonra farklı bir isimle windowsta bir dosyaya nasıl kaydederim kodunu yazarmısınız ugras ugras yapamadım tesekkurler :oops: