Merhabalar
taksitli satış programı yapmak istiyorum kendimi geliştirmek için diğer tabloları yaptım ama bu kısımda yani taksitlendirmede takıldım.Birincisi taksitli satış formunu nasıl tasarlamalıyım, yine buna bağlı tabloda hangi alanlar olmalı , taksit sayısını nasıl belirliyeceğiz sabit taksit sayısı mı baştan gireceğiz mesela 10 taksit gibi (eğer böyle ise sonradan uzatmak istersek nasıl uzatacağız), taksit günü gelen müşterileri nasıl göreceğiz , vs.. vs.. işin içinden bir türlü çıkamadım yardım ederseniz çok sevinirim.
taksitlendirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
viewtopic.php?t=10767&highlight=taksit
viewtopic.php?t=10250&highlight=taksit
viewtopic.php?t=7905&highlight=taksit
bu başlıkları incele
viewtopic.php?t=10250&highlight=taksit
viewtopic.php?t=7905&highlight=taksit
bu başlıkları incele
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
o zaman şöyle bir senaryo yapalım.zaxacm yazdı:verdiğiniz linkleri daha önce incelemiştim ama malesef yeterli gelmemişti.
1 Lazım gelen bilgiler
Taksit hesaplarken bize neler lazım
1. Müşteri
2. Fatura tutarı (isim fatura tutarı ama sonuçta taksitlenecek miktar)
3. taksitlerin başlangıç tarihi
4. taksit sayısı
5. peşinat miktarı (fatura tutarını aldık ama adam ben şukadarını peşin ödemek istiyorum dedi)
taksitler hesaplanırken yukardaki bilgiler bize lazım olan (olacak) bilgiler.(şu an aklıma bunlar geliyor)
bunlardan 1. ve 2. maddedekiler elinde zaten var. diğerleri için birer edit(veya uygun bi comp) koyarak bilgi girişi yaptırmalısın. Bunları vtye kaydedip kaydetmemek senin elinde olan bişey. istersen kaydedersin istersen etmezsin. ancak peşinat miktarını ödemeler tablosuna kaydetmen lazım.
2 Nasıl taksitlendireceğim
taksitlendirme basit yukardaki alanlara bilgileri girdikten sonra bir taksitlendir düğmesi koyuyoruz. düğmenin onclick ine
2.madde - 5.madde / 4.madde ile taksit tutarını buluyoruz. başlangıç tarihi(3.madde) nden itibaren aylara dağıtacaksın.
Taksitlendirme tamam.

Benim tavsiyem burda taksitleri direk db ye kaydetme. stringgrid yada geçici bir tabloda tut. Çünki kullanıcılar taksitlerde değişiklik yapmak isteyebilirler. 1.taksiti şukadar fazla veriyim diğerleri eşit olsun veya son taksiti arttır diğerlerini azalt gibisinden....
En son kaydederken taksit toplamı ve fatura toplamının eşit olmasına da dikkat et.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim