selam arkadaşlar
bir öğrenci listesi düşünün numara adı soyadı cinsiyete... fastreport 3 kullanıyorum fastreporttun kendi içinde bunları listeliyorum ama sayfanın alt kısmında kız ve erkek öğrenci sayıların vermem gerekli bunu fastreportta yapabilirmiyim. nasıl yapılacağını bilimiyorum, küçük bir örnekle açıklarsanazı sevinirim
FastReport da Count kullanma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- Ademkoysuren
- Üye
- İletişim:
FastReport da Count kullanma
Cemre Bilgisayar Yazılım
KIRŞEHİR
KIRŞEHİR
- Ademkoysuren
- Üye
- İletişim:
- Ademkoysuren
- Üye
- İletişim:
memo1 = [SUM(IIF(<Okul Bilgileri."DONEM">=0,IIF(<Ders Notları."DONEM_1">><Ders Notları."DERS_GECME_NOTU">,1,0),IIF(<Ders Notları."DONEM_2">><Ders Notları."DERS_GECME_NOTU">,1,0)),MasterData1)]
memo2 = [SUM(IIF(<Okul Bilgileri."DONEM">=0,IIF((<Ders Notları."DONEM_1">><Ders Notları."DERS_GECME_NOTU">) or (<Ders Notları."DONEM_1">=0),0,1),IIF((<Ders Notları."DONEM_2">><Ders Notları."DERS_GECME_NOTU">) or (<Ders Notları."DONEM_2">=0),0,1)),MasterData1)]
bunlar doğru çalışıyor ben bunları birbiriyle çarptırmam lazım dünden beri yapamadım
yardımlarınız için teşekkürler
memo2 = [SUM(IIF(<Okul Bilgileri."DONEM">=0,IIF((<Ders Notları."DONEM_1">><Ders Notları."DERS_GECME_NOTU">) or (<Ders Notları."DONEM_1">=0),0,1),IIF((<Ders Notları."DONEM_2">><Ders Notları."DERS_GECME_NOTU">) or (<Ders Notları."DONEM_2">=0),0,1)),MasterData1)]
bunlar doğru çalışıyor ben bunları birbiriyle çarptırmam lazım dünden beri yapamadım
yardımlarınız için teşekkürler
Cemre Bilgisayar Yazılım
KIRŞEHİR
KIRŞEHİR