Uygulama Koruyucu v3.9b (Dap3 beta9)

Paket programlarınızın tanıtımını bu forumda yapabilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Kullanıcı avatarı
drony
Üye
İletişim:

Uygulama Koruyucu v3.9b (Dap3 beta9)

Mesaj gönderen drony »

Not:Sizden ricam programdaki eksikleri hataları ve programda görmek istediğiniz özellikleri şahsıma iletmeniz!Teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim...

Dap3 nedir?

Dap3 win32 uygulamalarını debugger,disassembler (W32dasm,ollydebug, ve tüm disassembler/debugger programları)
resource programları(Resource hacker,exescope,pe explorer vs....) gibi programlarınızın kaynak kısmında veya kod kısmında değişikliğe yol açabilecek programlardan korumaya yarayan bi programdır.

Dap3'ün artıları?
***Dap3 beta6 sürümünden itibaren sıkıştırma destekleniyor.
*Pe header ve programınızda ne kadar tanımlama varsa hepsini bir bakıma siliyor.
*Güçlü bir şifreleme kullanıyor.
*Korunacak Programa ~7 kb lık bir eklenti yapıyor.(bu programlama diline göre bir kaç kb değişebiliyor.ayrıca icon kaynaklarını kopyaladığızda ~7kb + icon boyutu ekleniyor.)
*Upx harici sıkıştırma ve şifreleme programlarında resource bilgisinde bir sıkıştırma ve şifreleme işlemi kullanılmış ise buradaki kaynakları okuyamıyor.fakat yinede koruma işlemi gerçekleşiyor.
*Tekrar yönlendirme(Relocation data) bilgisini silerek.Programınızın boyutu 35-40 kb arasında düşüyor.
*Ayrıca artık dll mantığı ile yazılan kütüphanelerde destekleniyor. eskiden export desteğimiz yoktu artık dll,ocx,ax,scr,cpl vs.. gibi formatlardada rahatlıkla kullanabilirsiniz.
*Herhangi bir sıkıştırıcı ve şifreleyici programdan sonra dap3 ilede tekrar koruma sağlayabilirsiniz.tavsiye ediyorum!!!
*Her koruma işleminde farklı yöntemler ve rasgele şifreleyici kullanır.
*Dosya sürükle bırak özelliğini destekler.
*Kullanıcıya sunulan özellikler arasında save overlay,save icon,dynamic dll,strip relocation data,section name'de değişiklik,dos header'da değişiklik ve linker da değişiklik gibi sıralayabiliriz.
*Register Shell Extension(Herhangi bir exe,dll.. vs üzerinde sağ tıklayıp prtaik bir şekilde dap3 ile açılmasını sağlayabilirsiniz.)
*Ayrıntılı Html rapor.
*Program hakkında görüş ve önerilerniz gönderebileceğiniz mesaj arabirimi.
*Özelleştirelebilir ayarları saklama ve tekrar kullanma(present)

Not:Yeni sürüm özelliklerii görmek için dap3'ün about kısmına bakın!

Dap3'ün eksikleri?
*Versiyon bilgisi şirket bilgileri gibi kaynaklar korunmuş yeni programa aktarılamıyor.
*Icon yeni dosya için tekrar oluşturuluyor. buda yeni programda icon dosyasını boyutu kadar artışa neden oluyor.Bu durumu bi bakıma önlemek için "save icon" seçeneği eklendi.

Resim

Yeni Üye Kaydı

Programı kullanabilmek için ücretsiz kayıt olmanız gerekmektedir.

Kayıt işlemi için;

Kullanıcı adınız,gerçek adınızı ve mail adresiniz yazıp "Free Register" butonuna tıklamanız yeterlidir.
İnternet bağlantınıza göre 5 ile 20 saniye içinde sistem üyelinizi gerçekleştirecektir.

Not: Kayıt işlemi için İnternet bağlantısı gerekmektedir. Proxy üzerinden internete bağlanıyorsanız sorun çıkabilir.

Resim

Kayıtlı Üyenin Aktifleştirilmesi

Kullanıcı adınız ve mail adresinizi girdikten sonra "i'm registered user" linkine tıklayıp aktivasyon kodunuzu girmeniz yeterli.

Not: Üyelik bilgileriniz dap3'ün ana dizininde "RegistrationInfo.ini" adlı dosyada saklanır.daha önceden üyeyseniz ve üyeliğinizi offline olarak aktifleştirmek istiyorsanız bu dosyadaki bilgilerden yararlanabilirsiniz.

Resim

Program arayüzü

Resim

Bu servis ile programdaki hataları program otomatik olrak rapor eder ve hata değerlendirme merkezimize gönderirir. Ayrıca kişisel öneri ve mesajlarınızıda buradan bizlere iletebilirsiniz.

Resim

Tercihler 1

Resim

Tercihler 2

Download
http://forum.donanimhaber.com/upload/fo ... =0;4820197
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba;
Bu Konunun yeri programlama bölümü değil !!! Paket Programlar bölümüdür.

Kolay gelsin.

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
İletişim:

Mesaj gönderen drony »

Evet haklısınız fakat aktif bir bölüm değil orası ve herkes ziyaret etmiyor..
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

drony yazdı:Evet haklısınız fakat aktif bir bölüm değil orası ve herkes ziyaret etmiyor..
Merhaba;

Aktif bölüm olup olmadığını anlamak için bence sizin girip girmediğinize bakıp karar vermeyin derim ben !.Zaten yeni bir msj ekleneince başlıklar aktif oluyor.

Forumda yeni olduğunuzdan dolayı kuralları tekrar okumanızı tavsiye ederim. Adminlerim sinirlidir benden söylemesi :D

Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
İletişim:

Mesaj gönderen drony »

evet anlıyorum...
Bahsi geçen bölüme girdiğimde son postun 10 gün öncesine olduğunu görünce haliyle aktif olmadığını düşündüm... sanırım yanılmışım siz daha iyi biliyorsunuz...

Ticari bir program reklamı yada paylaşımı yapmıyorum... umarım gereken
anlayış gösterilecektir...
ayrıca bende progamdaki eksik ve hatalar konusuna bu bölümde istekte bulundum.... Sanırım Bu bölüm Topic açma konseptinede bu vesile ile uymuş oldum...
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Merhaba;

Foruma tekrar hoş geldiniz. Anlayışınızdan dolayı teşekkür ederim.
Forumun konsepti böyle Hem ana sayfadaki Delphi Forum Başka Forumlara Benzemez İbaresinden'de anlaşılacağı gibi forum çok hoş anlayış sevgi saygı çerçevesinde devam ediyor.

Sizleride aramızda görmekten mutlu olduk.

Not:Göndermiş olduğunuz programları inceleliyeceğim. :)

Saygılarımla
Kolay gelsin.

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Selamlar.
Eksik ya da hataları şahsınızdan ziyade bir sitede veya programa özgü bir maile almanız daha sağlıklı olur kanaatindeyim.Bazı özellikler göze hoş görünüyor, incelemekte fayda var ancak dediğim gibi değerlendirmeyi bir site ya da maile yönlendirmek daha uygun olur.

Kolay gele..
Kullanıcı avatarı
drony
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen drony »

bLue aLonE yazdı:Selamlar.
Eksik ya da hataları şahsınızdan ziyade bir sitede veya programa özgü bir maile almanız daha sağlıklı olur kanaatindeyim.Bazı özellikler göze hoş görünüyor, incelemekte fayda var ancak dediğim gibi değerlendirmeyi bir site ya da maile yönlendirmek daha uygun olur.

Kolay gele..
zaten görüşler benim siteme geliyor.... :)
Program içerisinde var(message ve bug gönderici var)
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Bu başlığın yeri programlama değil. Paket programlara taşıdım.

Forum kurallarını okuyarak, konu başlıklarının altındaki açıklamalara göre mesajınızı göndermeye çalışın.

Hoşgeldiniz.
Kullanıcı avatarı
drony
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen drony »

Sanırım Hoş buldum :) (ama bu smileyleri hiç beğenmedim)
Kullanıcı avatarı
omerdurmus
Üye

Mesaj gönderen omerdurmus »

free registration olmuyor. internete direkt bağlıyım ama register işleminde
Server is busy! Try again other servers?
yazıyor hiç bir server çalışmadı. Başka bir register olma yöntemi var mı?
...
Kullanıcı avatarı
uğur alkan
Üye

Virus Alert..... Diyor Norton Yapılan İşleme..

Mesaj gönderen uğur alkan »

exe ye resmen virüs bulaştırıyor koruma falan hikaye....

Nortonun Raporu

Kod: Tümünü seç

Objet Name: c:\......\project1.exe
Virus Name :Bloodhound Morphine
....................
....................

Arkadaşımız çok uyanık anlaşılan kimse kullanmayı denemesin.....
Bilgisayarı kapatamıyorum şu an... durum kötü...

http://securityresponse.symantec.com/av ... phine.html
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Bilmiyorum ben denemedim programı ama false alarm olabilir. Yaptığı işlemler nedeniyle anti-virusler EXE'ye virus bulaşıyor zannedebilir. Kontrol etmek lazım.
Kullanıcı avatarı
bluekid
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid »

verdiğin linki okusaydın o kadar telaşlanmazdın
Symantec antivirus products exclusively use the virus name Bloodhound.Morphine when a potentially unknown virus is found using Symantec Bloodhound technology. Bloodhound technology consists of heuristic algorithms used to detect unknown viruses. The actual file detected under Bloodhound.Morphine is likely to be infected with a new, packed, 32-bit Windows virus.
kısacası Bloodhound.Morphine diye bir virüs yokmuş. NAV self extract vede kendince şüpheli gördüğü dosyalar için verdiği bir uyarı bilinmeyen bir vürüs olabilir yerine Bloodhound.Morphine diyor.
Kullanıcı avatarı
drony
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen drony »

bk yazdı:
verdiğin linki okusaydın o kadar telaşlanmazdın
Symantec antivirus products exclusively use the virus name Bloodhound.Morphine when a potentially unknown virus is found using Symantec Bloodhound technology. Bloodhound technology consists of heuristic algorithms used to detect unknown viruses. The actual file detected under Bloodhound.Morphine is likely to be infected with a new, packed, 32-bit Windows virus.
kısacası Bloodhound.Morphine diye bir virüs yokmuş. NAV self extract vede kendince şüpheli gördüğü dosyalar için verdiği bir uyarı bilinmeyen bir vürüs olabilir yerine Bloodhound.Morphine diyor.
morphine açık kaynak kodlu bir stub dır bu nedenle başka bir programcı bununla virus yazabilir diye norton bunu riskli kodlar arasına almıştır.. oysa kaspersky ve bir çok program bunu virus olarak görmemektedir. norton erken tedbir almıştır... ve yerinden olsam norton kadar kötü bir virus programını kullanmazdım..
iyi forumlar..
hala kafanıza takılan birşey varsa ister mail ister forum aracılığı ile açıklayabilirim...
En son drony tarafından 12 Nis 2006 12:15 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.