delphi projesinde birden fazla bilgisayarla çalışabilme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- huseyinert
- Üye
delphi projesinde birden fazla bilgisayarla çalışabilme
s.a arkadaşlar
bir proje yapılacak ama birden fazla kişi çalışacak aynı proje dosyasında farklı ve birbiriyle bağlantılı modülleri ayrı bilgisayralarda yapıp tek prje dosyası olarak nasıl tutabiliriz, hız açısından bu çok önemli bir prjede iki kişi çalışarak daha hızlı yapmak istiyoruz...
bir proje yapılacak ama birden fazla kişi çalışacak aynı proje dosyasında farklı ve birbiriyle bağlantılı modülleri ayrı bilgisayralarda yapıp tek prje dosyası olarak nasıl tutabiliriz, hız açısından bu çok önemli bir prjede iki kişi çalışarak daha hızlı yapmak istiyoruz...
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
bizde boyle çalışıyoruz
iki arkadaş aynı projede çalışıyoruz
şöyle anlatayım
ben a formunda çalışıyorum
arkadaş b formunda çalışıyor
sonrada birleştirip bi proje yapıyoruz
bu zamana kadar bi problem olmadı

şöyle anlatayım

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Erkan ÇAĞLAR
Bu tarz çalışmalarda senkronizasyon çok iyi olsa bile kayıplar oluyor. Biz de 1,5 senedir bu yöntemle çalışıyoruz ama arada kod kaybı oluyorALUCARD yazdı:bizde boyle çalışıyoruz
şöyle anlatayım

Kolay gelsin.
mustafa hocam mutlaka okadar hata payı olacakmussimsek yazdı: Bu tarz çalışmalarda senkronizasyon çok iyi olsa bile kayıplar oluyor. Biz de 1,5 senedir bu yöntemle çalışıyoruz ama arada kod kaybı oluyorYedekten dönüp geri bulmak gerekiyor, bazen de hiç bulunamıyor...
Kolay gelsin.
şu an biz başka bi çözüm yolu üretemedik
bir bilgisayarda çalışmak cok zaman kaybettiriyor

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Erkan ÇAĞLAR
-
- Kıdemli Üye
TeamSource, StarTeam vb.tarzı uygulamalar sizin için bu işi yapıyor.Daha önce de konuşulmuştu forumda gerçi..Projeyi server olarak belirlediğiniz makinaya yüklüyor ve bağlantıyı sağlıyorsunuz.Yapılan değişikliklerin güncellenmesi içinse CheckIn, CheckOut seçeneklerini kullanıyorsunuz.Hatta herhangi bir dosya üzerinde yapılan değişiklikleri karakter bazında bile inceleyebiliyorsunuz.Versiyon veya tarih bazında gruplandırma/arşivleme gibi alternatifleri de cabası
Kolay gele.

Kolay gele.
- huseyinert
- Üye
-
- Kıdemli Üye
Selamlar.
Bunlar elbette ki programdır.Delphi lisansı aldığınızda, o tasarım harikası kutunun içinde bulunan diğer cdlerden birisi de StarTeam programıdır.Konu daha önce anket niteliğinde konuşulmuştu, @coderlord'un verdiği anahtar kelimeleri kullanarak arayabilirsiniz.Tabii ki google'da da aramalısınız...
Kolay gele..
Bunlar elbette ki programdır.Delphi lisansı aldığınızda, o tasarım harikası kutunun içinde bulunan diğer cdlerden birisi de StarTeam programıdır.Konu daha önce anket niteliğinde konuşulmuştu, @coderlord'un verdiği anahtar kelimeleri kullanarak arayabilirsiniz.Tabii ki google'da da aramalısınız...
Kolay gele..