Qucik Report da tekrar yazdirma sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye

Qucik Report da tekrar yazdirma sorunu

Mesaj gönderen nosedive »

Topgriddeki verilerimi ( db değil normal grid) Quick reporrtaki QRLabellere atıyorum..Formda query ile gride çagırdığım verileri kod ile Başka bir formdaki QRLabellere yolluyorum..ilk yaptığımda tamam sorun yok..fakat programı kapatıp açmadan o Qrep e tekrar rapor yollayamamıyorum...bomboş gri bir sayfa ve yukardan aşağıya bir scroolbar var...

Neden kaynaklanıyor olabilir.. Teşk.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba...

- Burada yapılacak iki şey var.

1. Koddaki mevcut kurgudaki hatayı ihmal etmek. Bunu yapmak için QuickReport'un bulunduğu formu işi bitince Free etmek ve bir dahaki kullanımda yeniden kullanım için Create edildiğinde içeriğindeki eski değerlerin resetlenmesini sağlamak...

2. QuickReport'a yollanan bilgilerin hangi şeklide ve nasıl yollandığını takip edip, bunu her rapordan önce yeniden düzenleme yoluna gitmek...

- Sorunuzda ancak bu cevapları yazacak kadar done bulabildim.. Örneklerle daha detaylandırabilirseniz yardımcı olmaya çalışırız... Mesela liste nerede oluşuyor, quickreport'un hangi bandına OnNeedData, beforeprint veya afterprint'ine yazdıklarınız vb.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye

sorunu çözdüm

Mesaj gönderen nosedive »

QRLabellere kod ile datayı gridden alıyoduk, (dbgrid değil tabiki bu)Labellere griddeki cell leri aldığımız için son satira gelen degeri globsatir diye bi int ile kontrol ediliyor

Kod: Tümünü seç

inc(GlobSatir);
  if Globsatir > Form1.RowCount then moredata := false else moredata := true;

tabi burda quickreportun preview ettiğim event e

Kod: Tümünü seç

Globsatir := 1;

demeyince ikinci işlemde globsatir zaten gridin rowcountu kadar olduğunudan otomatikmen çıkıyor döngüden.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Tamam o zaman....

QuickRep'in kendisinin (herhangi bir bandının değil, üzerine basıyorum)OnBeforePrint olayında (bir formun OnCreate'i gibi işlem görür) bu değişkeni resetlersen sorunun hallolur bence...
Resim
Resim ....Resim