selamlar arkadaşlar
programımda handle kullanarak mouse bir butonun üzerine geldiği zaman captionunu labele aktarıyorum ornegin hesap makinası "C" tusu mouse bunun üzerine geldigi zaman label'de "C" yazıyor burda sorun yok ama benim yapmak istedigim kişi eğer "C" butonuna tıklarsa bunu memoya aktarsın
kısaca mouse click'leri ile ilgili bir makale, kod, yazı, döküman vs. elinde olan varsa paylaşırsa sevinirim. yardımlarınızı bekliyorum
iyi calısmalar
mouse click yakalama ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Bir yanlışlık olmasın.. Buraya kadar handle'lik bir şey yok.. ? Öyle de çözülür ama her zaman basit çözümleri tercih edin..
- OnMouseMove ile üzerine geldiğini anlayıp Label'i ilgili button'un caption'u ile güncellediğinizi anlıyorum..
- Aynı şekilde OnMouseUp olayında da bunu TMemo'ya aktarın olsun bitsin...
- OnMouseMove ile üzerine geldiğini anlayıp Label'i ilgili button'un caption'u ile güncellediğinizi anlıyorum..
- Aynı şekilde OnMouseUp olayında da bunu TMemo'ya aktarın olsun bitsin...
- Siz Windows hesap makinasını mı kastediyordunuz.. ?! Ben de diyorum handle vb. neye gerek duyulsun ..
- İşin kolay değil. Her basılan tuşa ve mouse click olayına hook (kanca) atacaksın.
- Hook ne demek forumda bulabilirsin. Hook ettiğin Windows WM_ mesajlarından senin ilgilendiğin Windows Calendar'a ait olana yönelik bir mesaj ise onu engelleyeceksin ve alternatif key göndereceksin veya bu mesajdaki TEXT'i alıp memoya aktaracaksın vs.
- Umarım başarırsın... Mesai istiyor...

- İşin kolay değil. Her basılan tuşa ve mouse click olayına hook (kanca) atacaksın.
- Hook ne demek forumda bulabilirsin. Hook ettiğin Windows WM_ mesajlarından senin ilgilendiğin Windows Calendar'a ait olana yönelik bir mesaj ise onu engelleyeceksin ve alternatif key göndereceksin veya bu mesajdaki TEXT'i alıp memoya aktaracaksın vs.
- Umarım başarırsın... Mesai istiyor...