mouse click yakalama ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
notname
Üye

mouse click yakalama ?

Mesaj gönderen notname »

selamlar arkadaşlar

programımda handle kullanarak mouse bir butonun üzerine geldiği zaman captionunu labele aktarıyorum ornegin hesap makinası "C" tusu mouse bunun üzerine geldigi zaman label'de "C" yazıyor burda sorun yok ama benim yapmak istedigim kişi eğer "C" butonuna tıklarsa bunu memoya aktarsın

kısaca mouse click'leri ile ilgili bir makale, kod, yazı, döküman vs. elinde olan varsa paylaşırsa sevinirim. yardımlarınızı bekliyorum

iyi calısmalar
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Bir yanlışlık olmasın.. Buraya kadar handle'lik bir şey yok.. ? Öyle de çözülür ama her zaman basit çözümleri tercih edin..

- OnMouseMove ile üzerine geldiğini anlayıp Label'i ilgili button'un caption'u ile güncellediğinizi anlıyorum..

- Aynı şekilde OnMouseUp olayında da bunu TMemo'ya aktarın olsun bitsin...
Resim
Resim ....Resim
notname
Üye

Mesaj gönderen notname »

yardımın için teşekkürlerimi sunarım hocam yapamadıgım yerde burası hesap makinasındaki "C" butonuna basınca memoya aktarmıyor.

mouseup yontemi ile sadece projemdeki kontrollere uygulayabiliriyorum ama hesap makinasına uygulayamıyorum.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Siz Windows hesap makinasını mı kastediyordunuz.. ?! Ben de diyorum handle vb. neye gerek duyulsun .. :)

- İşin kolay değil. Her basılan tuşa ve mouse click olayına hook (kanca) atacaksın.

- Hook ne demek forumda bulabilirsin. Hook ettiğin Windows WM_ mesajlarından senin ilgilendiğin Windows Calendar'a ait olana yönelik bir mesaj ise onu engelleyeceksin ve alternatif key göndereceksin veya bu mesajdaki TEXT'i alıp memoya aktaracaksın vs.

- Umarım başarırsın... Mesai istiyor... :o
Resim
Resim ....Resim