formun boyutunu ayarlamak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
maqro
Üye

formun boyutunu ayarlamak

Mesaj gönderen maqro »

s.a abilerim

Artık korkarak konu açıyorum burada yine biri bişe dicek diye ödüm kopuyo en sonda atacaklar beni , kolay sorularla yer işğal ediyom diye :)

benim şöyle bir sorunum war ben bir form yaptım we sağ üstte formu kapamak için x falan warya o çarpının yanındaki formu tam ekran yapan düğmeyi yok etmek istiyorum delphide bu mümkünmüdür ?

ama sadece o yok olacak "simge durumuna indir " tuşu ile "kapama" tuşu çalışması lazım.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Formun BorderStyle özelliğini bssingle ve Border icons özelliğinden bimaximize özelliğinide false yaparsan o düğme oradan kalkar ve çekiştirmeylede formunu büyüyüp küçülmez.
Kolay gelsin.
maqro
Üye

Mesaj gönderen maqro »

teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
ozkanagiral
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ozkanagiral »

:) burada bilgi arayan korkmasın seviyeli olan iyi niyetli olan kim olursa olsun 2x2 kaç eder diye sorsa ona bile cevap verilir :) ama bunları bilmiyorsan önerim formdan başlayarak delphinin tüm bileşenlerini sırasıyla dene değişiklik yap çalıştır sonuçlarını gör mesela boş form da iken object inspector daki değerleri birer birer değiştirip çalıştır etkilerini gör kendin keşfettikçe daha keyifli oluyor bence ama takıldığın zaman derecesini önemseme benimkide soru mu deme sor ve sonrada bu güzel formun tadını çıkar keyif al.
Yanıt zaten verilmiş
İyi Çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Re: formun boyutunu ayarlamak

Mesaj gönderen aslangeri »

maqro yazdı:s.a abilerim

Artık korkarak konu açıyorum burada yine biri bişe dicek diye ödüm kopuyo en sonda atacaklar beni , kolay sorularla yer işğal ediyom diye :)
hiç korkma arkadaşım.
Forum kurallarına uyduğun sürece kimse sana bişye yapmaz...
@ockanagiral ında dediği gibi seviyeli ve iyi niyetli olduğun sürece hiç bişey olmaz..... :wink:
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim