Acemiye yardım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
oguz_gun
Üye

Acemiye yardım

Mesaj gönderen oguz_gun »

selam arkadaşlar
uzun süreden beri delphi calısıyorum . şimdilik bu form bana ağır geliyor . oyüzden nihat demirlinin kitabına calısıyorum. fakat ilerleyemiyorum. kitabın delphi kontrolleri bölümüne calısıyorum fakat bu sekilde nasıl ilerleyeceğim bilemiyorum sizce nasıl calısmalıyım ne yapmalıyım. pascal dilini çok iyi biliyorum bir kaç konusu hariç. bana bu kontrolleri aklımda tutmam için bir yol söylermisiniz ? ayrıca kontrollerfin özelliklerini anlıyorum ama diğer kontrole geçince kafam karısıyor diğerleriini unutuyorum. 2 haftadır en az 20 kere tekrar yaptım ama sonuc pratikte sıfır sizce ne yapmalıyım ve bu konudan sonra hangi bölğme gecmeliyim?
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

forum geniş bir kaynak arama kısmına object pascal yazıp sadece Makale ve ipucu bölümünde arama yaparsan bir çok sonuç dönüyor.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Kod yazmadan aklında kalmaz. Basit projeler yaparak başla.
oguz_gun
Üye

Mesaj gönderen oguz_gun »

çok teşekkürler ama bulamıyorum bana nasıl bir sırada nasıl çalışmalıyım ve kendimi nasıl sınamalıyım bunu gösterecek bir yol yok mu acaba?
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Bir sırası yok. Misal bir adres defteri uygulaması yazmaya çalış. DB ve bileşenlerde ustalaşmanı sağlar. Çok da zor değil.
Mustafa_Ucar
Üye

Mesaj gönderen Mustafa_Ucar »

Bence kodları aklında tutmaya çalışma. Program yazarken kitap elinde olsun, yazdıkça kitaba daha aza bakar olacaksın. Bir de sık kullanacağını düşündüğün şeyleri (Veri tabanı bağlantıları vb.) küçük kağıtlara (dosya kağıdı/4) not alıp, kitabın ilgili sayfalarına koy. Delphi zor bir dil değil bence. Yeter ki adım adım ilerle.