terminal server bağlantı sorunu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
guney
Üye

terminal server bağlantı sorunu

Mesaj gönderen guney »

windows 2003 server kurduk.terminal server da kurulu.
uzak masaüstü ile IP yazıp servere bağlanada biliyoruz.

ancak...

delphi ve interbase6 kullanıyorum. terminal servere bağlanıp masaüstündeki kısayola tıklayınca unable database hatası veriyor.

anamakineye firibird de kurdum. fahrettin abinin interbase server kurulumunuda denedim. yine olmadı.

windows 2003 serverda ve terminal serverda interbase bir programı çoklu kullanmak için ne tür ayarlar yapmam lazım? yada interbase server olarak başka bir kurulum mu kullanmak lazım?
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Bağlandığınız istemci/client kullanıcısının yetkileri ile ilgili olabilir mi :?:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
guney
Üye

Mesaj gönderen guney »

terminal servera herhangi bir makineden bağlanmada sorun yok.

ayrıca terminal servere bağlanan herhangi bir kullanıcı eğer program herhangi bir user tarafından kullanılmıyorsa acabiliyor. ancak o user kullanırken hem anamakinede hemde terminal servere bağlanan herhangi bir user programımızı acamıyor.

programımız bu güne kadar networkte çoklu kullanıcılarda kullanıldı. herhangi bir sorun yaşamadık.ancak ilk kez bir server işletim sisteminde çalıştırdık. böyle bir sorun yaşadık. acaba server ile ilgili bir yapılandırma sorunumuı var? yoksa interbase kurulumu yada ayarı ile ilgili bir püf noktasımı var ?

çok acil yardım lazım.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

aynı sorunu bende yaşadım. aslında biraz garip bir durum. terminal service ile bağlanınca program belirttiğiniz hatayı verip çalışmıyor. tabi bunları yaparken full yetkiyle bağlanıyorum. görev yöneticisine bakınca ibserver in arkada çalıştığını görebiliyorum ama programı çalıştırdığım vakit sanki ib/fb çalışmıyormuş gibi unavailable database hatası alıyorum.

geçici olarak çözümü terminal service bağlandığımda bir kullanıcı olarak değil direk konsola bağlanarak çözmüştüm.

başlat, çalıştıra mstsc /console yazarak bu sorunu aştım. tabi böyle sadece bir kullanıcı kullanabiliyor.

aynı sorun normal bir xp pro da da meydana geliyor.

iki kullanıcı hesabınız varsa (A ve B diyelim) A'yı kapatmadan (oturumu kapat) oturum değiştirip B ile sisteme bağlanırsanız aynı hatayı yine alıyorsunuz. A ' yı oturumu kapat diyerek kapatır ardından B ile bağlanırsanız her hangi bir sorun çıkmıyor.

çözüm olarak benim bulduğum şu oldu

2003 serverda gdb nin yolunu belirtirken c:\xxx.gdb şeklinde değilde 2003ServerinIPsi:c:\xxx.gdb şeklinde değer vermek.

fbtalk ta şöyle bir http://www.fbtalk.net/viewtopic.php?id=134 konu var. konuyla ilgisi olabilir.

not : konuyu da fb ye taşıyorum.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
Terminator
Üye

Mesaj gönderen Terminator »

normal path ile db ye bağlanılmaz, bu thread safe ve C/S değildir.
serveradı[/portno]:discadı:dosyayolu\dosyaadı.fdb şeklinde bağlanılır.

serverin adı yerine
127.0.0.1:d:\data\hokuspokus.fdb
şeklinde de bağlanabilirsiniz.
Firebird Foundation Member #208
http://www.firebirdsql.org
ibrahimcoban
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ibrahimcoban »

Bu benimde başıma geldi.
Windows 2003 terminal server kurulumuyla ilgili.
Terminal server kurarken Uygulama paylaşımı (Aplication Mode) olarak kurun.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

ibrahimcoban yazdı:Terminal server kurarken Uygulama paylaşımı (Aplication Mode) olarak kurun.
kurulu olan bir ts de bu ayarı nerden değiştirebiliyoruz var mı bunun bir yolu ?
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
ibrahimcoban
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ibrahimcoban »