Arkadaşlar edit1.text 'e girmiş olduğum musterino numaralarını listbox1 'e akatarıyorum. Şimdi Listbox'a girdiğim kayıtlardan 1. sıradaki musterino eğer veritabanında buluınuyorsa o musterino'a ait adı bilgisini forma eklemiş olduğum edit5.text 'e yazsın.Eğer Listbox1 deki 2.sıradaki musterino veritabanında bulunuyorsa bu sefer bu numaraya ait müşterinin adı bilgisini edit6.text'e aktarsın.
Ben listboxtaki numarayı, veritabanındaki musterino ile karşılaştıracam. Veritabanında musterino alanı ile Listboxtaki bilgiler sırasıyla karşılaştırılacak. Eğer var ise bu musterino 'ya ait kişinin adını sırasıyla Edit5.Text, Edit6.Text..... yazacak.
Birde bu Listbox1'e girdiğim bilgilerden sadece ilk dört numarayı almasını istiyorum.
Yani ilk dört numarayı veritabanındaki musterino ile karşılaştırıp editlere yazacam.
Table Name : musteri.dbx
Listboxları teker teker veritabanında göstermek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- r_korkmaz44
- Üye
- r_korkmaz44
- Üye
- r_korkmaz44
- Üye
component kullanmayacaksın. FindComponent kullandığın komponentleri bir döngü içinde kullanabilmen için uygun bir komut desem komut da değil ama neyse işte. Arama yap, örnekleri incele.hdayi yazdı:FindComponent diye aratırsan örnek bulursun.
Kolay gelsin...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Merhaba,
table veya query lerin lookup fonksiyonlarına bir bakın. O fonksiyon işinizi görecektir.
Kolay gelsin.
table veya query lerin lookup fonksiyonlarına bir bakın. O fonksiyon işinizi görecektir.
Kolay gelsin.
http://www.aysbergbilgisayar.com
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis