Kolay gelsin arkadaşlar.
Kan tahlili yapan bir labaratuvar cihazı var. Bu cihaza bir bilgisayar bağlı ve bilgisayar üzerindeki yazılımla işlemler yapılıyor. Ben de bu cihaza com portu üzerinden bağlanabiliyorum(henüz yapmadım). com portu üzerinden sonuçları almak istiyorum. cihazın protokol mesajlarını buldum.
bu tip cihazlar com portuna bütün aşamalardaki mesajları gönderir mi.
birde cport gibi bileşenler devamlı bu portu dinlermi.
İyi çalışmalr.
Laboratuvar Cihazı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Cihazlara göre değişir sen test cihazının marka ve modelini yazarsan sana o konuda tam olarak bi açıklama yapabilirm.(Daha önceden çalışmalarım olduğu için).
1.) Bazı cihazlar sadece veri yollarlar
2.) Bazılarıda dışardan veri alır ve veri yollarlar
(VT Çalıştırıyorsan)
Örneğin Dimension RXL modeli için bu cihazlar size tüp kodunu sorar bu tüp kodu sende kayıtlımı kayıtlıysa benim hangi testlere bakmamı istiyosun die sana sorar ve sende msg olarak ona bakmasını istediğin testleri yollarsın.
1. Cihazlarda sen bir kod girersin daha sonra o sana baktıktan sonra verileri yollar. Başlangıç ve bitiş parametreleri cihazdan sana yollanır. Cihazların Cd lerine veya kitaplarını istersen orda tam anlmaıyla örnekler ve başlangıç bitiş karakterleri veriliyor.
1.) Bazı cihazlar sadece veri yollarlar
2.) Bazılarıda dışardan veri alır ve veri yollarlar
(VT Çalıştırıyorsan)
Örneğin Dimension RXL modeli için bu cihazlar size tüp kodunu sorar bu tüp kodu sende kayıtlımı kayıtlıysa benim hangi testlere bakmamı istiyosun die sana sorar ve sende msg olarak ona bakmasını istediğin testleri yollarsın.
1. Cihazlarda sen bir kod girersin daha sonra o sana baktıktan sonra verileri yollar. Başlangıç ve bitiş parametreleri cihazdan sana yollanır. Cihazların Cd lerine veya kitaplarını istersen orda tam anlmaıyla örnekler ve başlangıç bitiş karakterleri veriliyor.