raporlama ile igili
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
raporlama ile igili
merhaba ben stok takip programında raporlamayla ilgili bir sorun var. aynı stok kodları ard arda sayfalarda olacak yeni stok kodu olduğunda rapor yeni sayfaya gececek nasıl yapabilirim
-
- Üye
Selam, delphi'de harika olduğumu söyleyemem ama "ben olsam ne yapardım" sorumun cevabı, size faydalı olabilir.
Stok kodlarını bir string dizisine aktarın.
For döngüsü kurun ve içinde şunları yapın;
Döngünün başında yeni bir rapor sayfası oluşturun
tablonuzu, stok kodlarına göre, string dizisinden ve döngü sayacından yararlanarak(umarım doğru bir ifadedir
) filtreleyin.
Rapor sayfasını doldurun.
Umarım yararı olur. Kolay gelsin
Stok kodlarını bir string dizisine aktarın.
For döngüsü kurun ve içinde şunları yapın;
Döngünün başında yeni bir rapor sayfası oluşturun
tablonuzu, stok kodlarına göre, string dizisinden ve döngü sayacından yararlanarak(umarım doğru bir ifadedir

Rapor sayfasını doldurun.
Umarım yararı olur. Kolay gelsin
Merhaba;
Hangi raporlama aracını kullandığınızı yazmamışsınız ama çok basit bir işlemle bunu yapabilrsiniz.
Sadece master banta guruplama yapacaksınız şartınızda stok kodu değiştiğinde sonraki sayfaya geçnmek olucak.
Biraz daha bilgi verirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.
Saygılarımla
Kolay gelsin.
Hangi raporlama aracını kullandığınızı yazmamışsınız ama çok basit bir işlemle bunu yapabilrsiniz.
Sadece master banta guruplama yapacaksınız şartınızda stok kodu değiştiğinde sonraki sayfaya geçnmek olucak.
Biraz daha bilgi verirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.
Saygılarımla
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
pek raporlamada ii değilim
açıklarsanız cok sevinrim
pek raporlamada ii değilim
açıklarsanız cok sevinrim