veritabanı olarak access kullanıyorum.Veritabanında il ve ilce adında 2 sütunum var.
combobox1 den Seçtiğim ilin ilçelerini combobox2 ye doldurmak istiyorum.
Aşağıdaki kod ile combobox1 e illeri dolduruyorum.combobox1 den bir il seçtiğimde combobox2 ye o ilin ilçelerini nasıl dolduracağım.
procedure TFturkiye.suicombodoldur;
begin
suiComboBox1.items.clear;
while not ADOQuery1.eof do
begin
suiComboBox1.items.add(ADOQuery1.fieldbyname('il').asstring);
ADOQuery1.next;
end;
end;
combo1den seçime göre combo2 doldur
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Bir kete tablo olarak Iller tablon (Plaka, Il_Adi) ve Ilceler (Plaka, Ilce_Kodu, Ilce_Adi) şeklinde...
Master tablo olan Iller tablosunu ayrı bir DataSet olarak DBLookupComboBox1 e, Detay tablo olarak da Ilceler tablosunu Plaka ları eşleyip DBLookupComboBox2 ye bağlaman yeterli olacak
DBLookupComboBox kullanmak istemiyorsan, İller için oluştruracağın ComboBox ın OnChange ında şeklinde ilçeleri doldurabilirsin.. DataSet ler Master/Detail bağlantılı tablolar şeklinde olabileceği gibi Query lerle de olabilir.. 
Master tablo olan Iller tablosunu ayrı bir DataSet olarak DBLookupComboBox1 e, Detay tablo olarak da Ilceler tablosunu Plaka ları eşleyip DBLookupComboBox2 ye bağlaman yeterli olacak

DBLookupComboBox kullanmak istemiyorsan, İller için oluştruracağın ComboBox ın OnChange ında
Kod: Tümünü seç
...
begin
ComboBox2.Items.Clear;
Tbl_Ilceler.First;
while not Tbl_Ilceler.Eof do
begin
ComboBox2.Items.Add(Tbl_Ilceler.FieldByName('Ilce_Adiil').AsString);
Tbl_Ilceler.Next;
end;

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!