Query1.RecNo her zaman -1 veriyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Query1.RecNo her zaman -1 veriyor
Merhaba,
DBgrid deki üzerinde buluna satırn numarasını öğrenmek icin RecNo kullanmak istedim ama -1 cevabını alıyorum neden acaba.
Query ile Firebird e bağlıyım ve RquestLieve=true , CachedUpdates=ture;
Tesekkur ederim.
DBGrid.Row ile alayımdedim o da hep 1 veriyor.
DBgrid deki üzerinde buluna satırn numarasını öğrenmek icin RecNo kullanmak istedim ama -1 cevabını alıyorum neden acaba.
Query ile Firebird e bağlıyım ve RquestLieve=true , CachedUpdates=ture;
Tesekkur ederim.
DBGrid.Row ile alayımdedim o da hep 1 veriyor.
Selamlar,
Bu sekilde birt yontem izlemeyin, bunun yerine Kaydin ID'sini referans alin. Query'de her zaman dogru RecNo'lar donmez. Geleneksel bir biçimde RecNo vardir ama böyle her zaman işe yaramaz. Load All Record filan yapman gerekir. Onun yerine her kaydın kendi ID'sini oluşturup işlemleri daima bu ID üzerinden görmek daha akıllıca ve mantıklı olur kanaatindeyim. Nitekim ben hep böyle uygularım hiç de başım ağrımaz.
Kolay Gelsin
Bu sekilde birt yontem izlemeyin, bunun yerine Kaydin ID'sini referans alin. Query'de her zaman dogru RecNo'lar donmez. Geleneksel bir biçimde RecNo vardir ama böyle her zaman işe yaramaz. Load All Record filan yapman gerekir. Onun yerine her kaydın kendi ID'sini oluşturup işlemleri daima bu ID üzerinden görmek daha akıllıca ve mantıklı olur kanaatindeyim. Nitekim ben hep böyle uygularım hiç de başım ağrımaz.
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kod: Tümünü seç
TStringGrid(DBGrid1).RowCount;
Kod: Tümünü seç
TStringGrid(DBGrid1).Row;
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
not : fibplus da getrecno opsiyonunu açınca kendisi üretiyor bunu az kayıt olan yerlerde kullanmıştım, ama çok kayıtta performans kaybına neden olurmu denemek lazım
çalışma mantığına bakmadım hiç.

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
bana soruyorsan sadece, cx gibi birşey kullanamadığım için odd(...recno) ile aktif satırı boyarken farklı renkte boyuyorum
başka ne amaçla işe yararki zaten

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Merhaba;
Bu sorunla ben 8 ay önce karşılaşmıştı ve forumda paylaşmıştım.
Sonuç şu çıkmıştı;
Recno hiçbirzaman güvenmeyin herzaman doğru sonucu vermeyebilir.
Saygılarımla
Kolay gelsin.
Bu sorunla ben 8 ay önce karşılaşmıştı ve forumda paylaşmıştım.
Sonuç şu çıkmıştı;
Recno hiçbirzaman güvenmeyin herzaman doğru sonucu vermeyebilir.
Saygılarımla
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]