Selamlar.
Delphi 2006yı indirdim. Fakat veritabanı bağlantısı yapamadım. kısaca anlatabilecek veya anlatan biryerin linkini verebilecek var mı? Asp.net için değil windows programları için. Delphi for win32 ye hiç benzemiyor. Bileşenler farklı. Ne ado ne interbase bileşenleri var. Data components var. orda da sqlconnection vs. falan var fakat hiç tabloya bağlanamadım.
Teşekkürler.
Delphi 2006 veritabanı bağlantısı
Merhaba.
data componentsde sqlconnection ve sclcommand var.
Sqlconnection ile de bağlanamadım.Connectionstringini ayarladım.Fakat daha sonra neyi denediysem olmadı. diğer bileşenleri vs. denedim.nerede ne yapacağım tam bilemiyorum . Delphi 7 gibi değil bayağı yabancılık çektim.
Şimdi Ado.net bileşenlerini kurdum ama onları koyarken de failed ... hatası verdi. Odbc bileşenleri vs. koydum onlara da baktım biraz. ama yine bağlanamadım.
teşekkürler.
data componentsde sqlconnection ve sclcommand var.
Sqlconnection ile de bağlanamadım.Connectionstringini ayarladım.Fakat daha sonra neyi denediysem olmadı. diğer bileşenleri vs. denedim.nerede ne yapacağım tam bilemiyorum . Delphi 7 gibi değil bayağı yabancılık çektim.
Şimdi Ado.net bileşenlerini kurdum ama onları koyarken de failed ... hatası verdi. Odbc bileşenleri vs. koydum onlara da baktım biraz. ama yine bağlanamadım.
teşekkürler.
bana kısa şöyle bir şekilde anlatabilir misiniz.Mesela Bdpconnection ekle connectionstringi ayarla, dataseti koy... gibi. inanın çok şey denedim ama olmadı.Bdplerle yapmaya çalıştım tabloyu seçemedim dosya gösteremedim. sql connection ile dosyayı seçtim tablo seçemedim...
yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.