winexec ile bir net adresi açma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kubra_21
Üye

winexec ile bir net adresi açma

Mesaj gönderen kubra_21 »

s.aleykum bir component yazıyorum . component ebir özellik yazdım url adında string tipindeki özelliği object inspector e ekledim ve url ye bir net adresi yazdım forma ekledim nesneyi bu program çalıştırıldığında bu nesne üzerine tıklayınca bu url de yazan adres açılacak exploner de bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.companet içine winexec ile kodu oluşturmaya çalıştırıyorum ama olmuyo... :(
Allah Namına Al Allah Namına Ver Vesselam...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

s.aleykum hocam hocamız nedendir bilmem winexec ile yapmamızda ısrarlı.orada bir problem var bunu bulun ve yapın diyor komut satırı tam olarak şöyle
winexec('url.text',sw_normal);
buradaki url yaptığım componente kazandırdığım bir özellik. program esnasında url ye yazdığım adres nesnenin üzerine tıklayınca açılacak. birde yeni bişe daha sormak istiyorum ayrıca url özelliğinde bulunan metin program çalışıp mouse üzerine gelince hint olarak görünecekmiş bu konuda bana lütfen yardım edin. çünkü bu işlerle yeni yeni tanışıyorum çok bir bilgim yok
şimdiden teşekkürler

selam ve dua ile...
Ne yapmak istediğinizi tam anlayamadım. WinExec bir windows programını çalıştırmak için kullanılır. Siz component mi yapmak istiyorsunuz? URL kısmına object inspector'dan değer gireceksiniz, üzerine tıklayınca o sayfayı açacak öyle mi?

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
winexec ile yapacaksanız çalıştırmanız gereken program explorer.
explorera parametre göndererek şu adresi aç. demeniz lazım sanırım.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim