Delphi 2005 IDE'sinde DesignTime Form Boyutu Sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mhizar
Üye

Delphi 2005 IDE'sinde DesignTime Form Boyutu Sorunu

Mesaj gönderen mhizar »

Arkadaşlar Delphi 2005 kullanıyorum.Update 1,2 ve 3 yüklü.Ancak design timede IDE ile başım belada.Formun Height özelliğini kafasına göre veriyor.Mesela diyelim ki formumda editler ve butonlar sıralanıyor.Formun yüksekliğini ona göre ayarlamışım.Ancak projeyi kapatıp tekrar açınca o formu açıyorum formun yüksekliği gene kendi kafasına göre bir yüksekliğe getiriyor.(Yanlız bu her defasında aynı yükseklik değeri).Yani editler ve butonların en altta kalan b ir kaçı yada Gridin bir kısmı görünmüyor dolayısıyla.Sonra yüksekliğini tekrar ayarlayıp kaydedip projeyi kapatıyorum.Tekrar açtığımda formun boyutunun gene kısalmış olduğunu görüyorum.(Kaydetmeme sorunu olabilir diyenler içinde diğer değişiklikleri kaydettiğini hatırlatayım)Diyeceksiniz ki en son düzeltin ve öyle derleyin ancak 25-30 adet formun olduğu bir projede bir tanesini bile unutsanız boyutunu ayarlamayı olmuyor.Yani her exe üretiminden önce tüm formların yüksekliklerini ayarlayıp öyle derlemek gerekiyor.

Delphi dosyalarından kaynaklanan bir durum diye düşündüm ve delphiyi yeniden kaldırıp kurdum ama sorun devam etti.En son birazda paranoyakça nolur nolmaz diye windowsu sıfırdan kurdum ve delphiyi yeniden kurdum ama sorun gene devam ediyor.Ancak Delphi7 idesi ile açarsam projemi sorun olmuyor.Bu 2005 in bir bugı gibi görünüyor ama sanırım bir cevabı ve çözümü vardır.Ustalarımızdan birileirinin başına filan da gelmiş olabilir.Bu konuda bir bilgisi olan varsa yazsın lütfen.

Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Kolay Gelsin.
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

acaba formların AUTOSIZE özelliği true mu? belki bu olabilir. yada bu özelliği defaultta hep TRUE yapan bir seçenek olabilir.

Eğer bu durumu çözdüysen bize de bildir. gerçi böyle birşeyle ben hiç karşılaşmadım. D2005'te.