Datetimepicker hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Gk_imptob
Üye

Datetimepicker hatası

Mesaj gönderen Gk_imptob »

Tüm forum üyelerine saygılar.Benim datetimepickerda bir problemim vardı yardımcı olabilirseniz sevinirim.Formum üzerine bir adet datetimepicker koydum ve onu firebird databasemin tarih fieldına yazdırmak istiyorum.Forumda yaptığım geniş araştırmalar sonucunda aşağıdaki komutlara ulaştım.

procedure TForm1.DateTimePicker1Change(Sender: TObject);
begin
DataModule2.IBDataSet1.edit;
DataModule2.IBDataSet1.FieldByName('TARIH').AsDateTime:=DateTimePicker1;
end;

Bu komut satırının tam işime yarayacağını düşündüğüm anda Programımı RUN ettğimde zaman aşağıdaki hata mesajını aldım.Bu hata mesajlarını nasıl çözebilirim veya Database Tarih yazdırmanın başka bir yöntemi varmı.Teşekkürler.

[Error] Terazi_Ana_form.pas(90): Incompatible types: 'TDateTime' and 'TDateTimePicker'
[Error] Terazi_Ana_form.pas(35): Unsatisfied forward or external declaration: 'TForm1.k'
[Fatal Error] Terazi.dpr(6): Could not compile used unit 'Terazi_Ana_form.pas'
Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ofenX »

Merhaba,
Sanırım

Kod: Tümünü seç

DataModule2.IBDataSet1.FieldByName('TARIH').AsDateTime:=DateTimePicker1.date; 
şeklinde girmeniz lazım.

Kolay gelsin.
http://www.aysbergbilgisayar.com
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis
Gk_imptob
Üye

Mesaj gönderen Gk_imptob »

ofenX arkadaşım yardımından dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır.İlgi ve alakan için çok teşekkürler.Problemim halloldu.Tüm forum üyelerine Saygılar. Bu formu seviyoooorum. :alkis:
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

arkadaşım bence geç olmadan rx bileşenlerini edinip rxdateedit gibi bişey kullansan senin için çok daha iyi olur. mesela datetimepickerda tarihi klavyeden girmeye kalksan (.) gibi tarih ayıraçlarını geçmek için sağ ok'a basman gerekiyor. rxdbdateedit'te is otomotik olarak tarih ayıraçlarını atlıyor. hem de database bağlantısı olduğu için kod yazmana da gerek kalmıyor. saygılarımla