winexec problemi devam ediyor:(
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
winexec problemi devam ediyor:(
mussimsek hocam demek istediğim şu delphide menüden new component diyoruz ve yeni bir component oluşturmaya başlıyoruz. işte burada kod işleminde şöyle bir problem var(unutmadan söyleyeyim label özellikli bir nesne oluşturmaya çalışıyorum...) .önce bu nesneye url diye bir özellik kazandıdım .nesneyi forma ekleyip url özelliğine hangi adresi yazarsam o adres programı çalıştırıp nesnenin üzerine tıklayınca açılacak. hocam daha önce bahsettiğim hint olayını hallettim ama hala daha bu adres açma olayını halledemedim. diğer arkadaşımında yazmış olduğu gibi açaba explorerımı çalıştırıp yönlendirmem lazım bilmiyorum. daha önce bana shellapi ile olanını yolladınız ben bunuda denedim ama olmadı. shellapi yi uses e ekledim komutu yazdım.
ShellExecute(Handle,
'open',
' url',
nil,
nil,
sw_ShowMaximized);
(adres yerine url yazdım) dedim ama bu seferde "handle" de problem verdi.handle nin yerine "0" yazdım tamam ama işlemi yapmıyo....yani içinden çıkamıyorum kusura bakmayın hocam sizide yoruyorum ama sonsuz dünya işte bu yüzden var galiba:)
selam ve dua ile
ShellExecute(Handle,
'open',
' url',
nil,
nil,
sw_ShowMaximized);
(adres yerine url yazdım) dedim ama bu seferde "handle" de problem verdi.handle nin yerine "0" yazdım tamam ama işlemi yapmıyo....yani içinden çıkamıyorum kusura bakmayın hocam sizide yoruyorum ama sonsuz dünya işte bu yüzden var galiba:)
selam ve dua ile
Allah Namına Al Allah Namına Ver Vesselam...
winexec syntax
Kod: Tümünü seç
winexec(lpCmdLine: PAnsiChar; uCmdShow: Cardinal) : Cardinal;
evet normal kullanımı böyle.PeeRLeeSS yazdı:winexec('forum\webbrows.exe',sw_show);
kullanım komutu bu. forum dediğim klasörün ismi , webbrows.exe zaten exe çaliştiracağınız dosyanın ismi...
Fakat URL için;
winexec(PChar('C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe '+URL),SW_MAXIMIZE);
ShellExecute'un örnek kullanımı:
İyi çalışmalar.
ShellExecute(0, nil, 'http:', nil, nil, SW_NORMAL);
ShellExecute(0, nil, 'mailto:', nil, nil, SW_NORMAL);