Invalid Date Hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
xor
Üye

Invalid Date Hatası

Mesaj gönderen xor »

Merhabalar...
Veritabanı Firebird.IBx ile bağlanıyorum.Tarih girilen bir DBEdit var.Ben ilgili field in EditMask özelliğini kullanarak tarih girilmesini sağlıyorum.Yalnız table insert modundayken bile o kontrolden ayrılıp başka bir kontrole geçince eğer tarih doğru değilse delphi invalid date hatası verip program kesiliyo.Forumda bir başlık vardı benim sorunuma benzer açılmış orda cevap olarak isValidDate kullanın gibi bişi söylenmiş.Yalnız ayrıntı yok.Hadi öyle yapiym dedim.Decode ile parçalayıp isvaliddate ile kontrol ediyorum.yalnız bunu exit olayına yazdığımdan sanırım tarih ile ilgili field ı sıfırlamam gerekiyor ama onuda yapamadım.
Bunun kontrolünün daha kolay bi yolu yokmu?
Şimdiden teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ofenX »

Merhaba,
Eğer hatalı bir tarih ise o dbedite tekrar focus yaparak uygun tarih girene kadar çıkışına izin vermeyin.

Kolay gelsin.
http://www.aysbergbilgisayar.com
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis
Kullanıcı avatarı
xor
Üye

Mesaj gönderen xor »

Bi yardımı olmasada teşekkür ederim.Delphiden çalıştırmayıp exeyi çalıştırdığımda zaten hata mesajı verip tekrar edite focuslanıyo bende kendi hata mesajımı yaptım.Bu arada offline site sayesinde hiç soru yazmak zorunda kalmıyoduk boşluğa denk geldi herhalde.Yalnız söylemek istediğim bişi var: seminerleri hazırlayandan, sunandan,hatta soru sorandan, offline site olayı aklına gelenden yapandan allah razı olsun.Teşekkür ederim...