Bir exe'yi simge durumunda küçültmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Bir exe'yi simge durumunda küçültmek
SELAM ARKADASLAR;
YAPMAK ISTEDIGIM SU;
KENDI YAZDIGIM PROGRAMI, COMPONENT YARDIMI ILE TRAYICON DA CALISTIRABILIYORUM. AMA BENIM ASIL YAPMAK ISTEDIGIM,TRAYICONDA CALISMA OZELLIGI OLMAYAN BIR PROGRAMI,YAZILACAK PROGRAMLA TRAYICONA ATMAK VE ORDA KALMASINI SAGLAMAK.SOYLE BIR KAFADA CANLANDIRMAYA CALISTIRDIGIMDA BAYA KASINC HATTA IMKANSIZ GIBI GELDI AMA EN AZINDAN BIR YORUM YAZAN OLURSA COK SEVINIRIM...
YAPMAK ISTEDIGIM SU;
KENDI YAZDIGIM PROGRAMI, COMPONENT YARDIMI ILE TRAYICON DA CALISTIRABILIYORUM. AMA BENIM ASIL YAPMAK ISTEDIGIM,TRAYICONDA CALISMA OZELLIGI OLMAYAN BIR PROGRAMI,YAZILACAK PROGRAMLA TRAYICONA ATMAK VE ORDA KALMASINI SAGLAMAK.SOYLE BIR KAFADA CANLANDIRMAYA CALISTIRDIGIMDA BAYA KASINC HATTA IMKANSIZ GIBI GELDI AMA EN AZINDAN BIR YORUM YAZAN OLURSA COK SEVINIRIM...
En son metalkesh tarafından 02 Mar 2006 05:28 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Die For Honor,Glory,Death in Fire...!!!
Merhaba,
Öncelikle aramıza hoşgeldin. Belki canınızı sıkacak konunuz ile alakalı cevap değil ama öncelikle forum kurallarını okur ve sorunuz ile başlığını buna göre düzenlerseniz güzel olacak.
Kolay gelsin.
Öncelikle aramıza hoşgeldin. Belki canınızı sıkacak konunuz ile alakalı cevap değil ama öncelikle forum kurallarını okur ve sorunuz ile başlığını buna göre düzenlerseniz güzel olacak.
Kolay gelsin.
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

İmkansız değil tabii ki. 
Önce tray icon'un çalışma mantığına bakalım. Tray icon bileşeni kullandığınızda, system tray üzerinde bir simge çıkar. Başka da bir numarası yok. Ancak yazılımı minimize ettiğinizde, bunu taskbar'dan gizleyecek koda da sahiptir. Keza üzerine çift tıklandığında gizlediği uygulamayı geri getirir.
Bunu 3. parti bir yazılıma adapte etmek çok zor değil. Ancak emeğe değer mi bilemem. Vaktiniz varsa olabilir.
Uygulamanızın yapacağınız şey şu. Sys tray özelliği kazandırılacak kurbanın
Window handle'ı bulunur. Buna göre uygulamanın minimize mesajları takip edilir. Bu mesaj yakalanırsa uygulama yine window handle'a göre gizlenir. Tray icon'a çift tıklandığında da pencere handle'ına mesaj gönderilerek görünmesi sağlanır.
Hatta tray simgemize menü ekleyip, programdaki bazı menülere de bağlayabilir ve seçildiğinde tetiklenmesini sağlayabiliriz.

Önce tray icon'un çalışma mantığına bakalım. Tray icon bileşeni kullandığınızda, system tray üzerinde bir simge çıkar. Başka da bir numarası yok. Ancak yazılımı minimize ettiğinizde, bunu taskbar'dan gizleyecek koda da sahiptir. Keza üzerine çift tıklandığında gizlediği uygulamayı geri getirir.
Bunu 3. parti bir yazılıma adapte etmek çok zor değil. Ancak emeğe değer mi bilemem. Vaktiniz varsa olabilir.
Uygulamanızın yapacağınız şey şu. Sys tray özelliği kazandırılacak kurbanın

Hatta tray simgemize menü ekleyip, programdaki bazı menülere de bağlayabilir ve seçildiğinde tetiklenmesini sağlayabiliriz.
@Codelord
cevaplar için öncelikle çok teşekkürler.
şimdi Sys tray özelliği kazandırılacak kurbanın Window handle'ını bulmak için nereye bakmam gerektiği ile ilgili bilgiye sahip değilim. konu yanlış anlaşılmasın yapmak istediğim hack le felan alakası yok.bu özelliği eklemek istediğim program windows başlayınca çalışıyor (çalışması gerek) ve tam ekran oluyor. ctrl+alt+de tuşlarına basıp simge durumunda küçült deyince küçültüyor fakat mesela gidip bilgisayarım a girmeye kalktın program yine tam ekran. işte ben bu programı delphi yardımı ile systray e atıp orda kalmasını sağlamak istiyorum. olay bundan ibaret.
cevaplar için öncelikle çok teşekkürler.
şimdi Sys tray özelliği kazandırılacak kurbanın Window handle'ını bulmak için nereye bakmam gerektiği ile ilgili bilgiye sahip değilim. konu yanlış anlaşılmasın yapmak istediğim hack le felan alakası yok.bu özelliği eklemek istediğim program windows başlayınca çalışıyor (çalışması gerek) ve tam ekran oluyor. ctrl+alt+de tuşlarına basıp simge durumunda küçült deyince küçültüyor fakat mesela gidip bilgisayarım a girmeye kalktın program yine tam ekran. işte ben bu programı delphi yardımı ile systray e atıp orda kalmasını sağlamak istiyorum. olay bundan ibaret.
-
- Kıdemli Üye
s.a.
viewtopic.php?t=6
iyi çalışmalar.
kolay gelsin.
bakınız forum kurallarıadminim forum kurallarında yazdı: * Lütfen Mesajın ve başlığın tümünü büyük harflerle yazmayın. Büyük harflerle yazmanın net kullanıcıları arasında bağırmak anlamına geldiğini unutmayın.
viewtopic.php?t=6
iyi çalışmalar.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
@ mussimsek
Arama daha konuyu acmadan yaptım ama kimse benim ne yapmak istediğimi anlamıyor sanırım.... Ben delphide kendi yazıdıgım programı değil !!!... Dişardan çalışan bir programı tray icona gömmmek istiyorum..
Mesela örnek vereyim güzel bi şekilde...
Winampı actık diyelim winamp hiç bir şekilde simge durumunda küçülmüyor.. klavyenin windows tuşuyla bir şekilde küçülttük diyelim ama herhangi bir program açtıgımızda tekrar program acılıyor .. yani demek istediğim çalışan HARICI bir programı simge durumunda küçültüp oraya hapsetmek.. istediğmiz zaman meydana cıkarmak...
Winampı actık diyelim winamp hiç bir şekilde simge durumunda küçülmüyor.. klavyenin windows tuşuyla bir şekilde küçülttük diyelim ama herhangi bir program açtıgımızda tekrar program acılıyor .. yani demek istediğim çalışan HARICI bir programı simge durumunda küçültüp oraya hapsetmek.. istediğmiz zaman meydana cıkarmak...

-
- Kıdemli Üye
torry.net'de winamp'ın aşa yukarı tüm fonksiyonları kontrol eden, kodları açık bir component ya da proje var(dı).Ses ayarından tut playback işlemlere varıncaya kadar hepsini kontrol edebiliyor.Kullanacağın mantık aynı..Ha nasıl peki dersen @coderlord'un cevabında belirttiği gibi pencere tutamacını kullanarak mesaj göndermek suretiyle...İstediğin yorum bu değil miydi zaten?