Herkese merhaba.Benim değerli forum üyelerine DBlookupCombobox'la ilgili 2 adet sorum olucaktı.Öncelikle Database Firebird ve Delphi7 kullanıyorum bunu belirteyim.DBlookupComboBok'da gerekli ayarlamaları yapıp programımı çalıştırtığımda DBlookupcombobox tıkladığımda karşıma sadece tek kayıt geliyor.Forumda yapmış olduğum araştırmalarda bu sorunun FETCHALL yapmadığımdan dolayı kaynaklandığını okudum.Ama fetchall'u nereye yazılması gerektiğiyle ilgili bir bilgi bulamadım.Benin sorunun fetchallu tam olarak nereya yazmak gerekiyor bunu öğrenebilirmiyim.IBdataset kullanıyorum.Diğer sorum ise Bilgileri girdikten ve kayıt işlemi yaptıktan sonra DBlookupComboBox false oluyor.
Hernekadar dblookupcombobox.enable:=True yaptıysamda olmadı.
Mesajımı okuyan ve benle bilgi paylaşımından bulunan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Saygılar.
DBlookupComboBox da yardım
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Arkadaşlar 2nci problemimide çözdüm.İlk defa birden fazla table'larda çalıştığım için birşeyleri eksik yaptığımıın farkına vardım.Delphitürkiye forum offline sağolsun bazı şeyleri dikkat etmeme neden oldu. Heycanımdan ve acemiliğimden dolayı burda yerteşkil ettiğim ve değerli vaktinizi aldığım için değerli üyülerden ve adminden özür dilerim. Sevgili admin konuyu kapatabilirsiniz.
Saygılar.
Saygılar.