Noktayı virgüle çevirme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Gk_imptob
Üye

Noktayı virgüle çevirme

Mesaj gönderen Gk_imptob »

Herkese iyi akşamlar.
FB+Delphi 7.0 kullanıyorum.Aproyla Teraziden bilgi alıyorum.Terazi bilgisi 78.5 kg olarak dbmemoya geliyor.Yalnız ben bu noktalı değeri FB field kayıt yaptıramıyorum.Fieldımı Float, integer yaptım bir türlü olmadı. Benimde aklıma DBMemoya gelen bilginin noktasını (78.5) virgül olarak değiştirebilirmiyim.yani yani dbmemoma 78,5 şeklinde yapıp float olarak kaydedebilirmiyim.

Yada bu konuda başka tavsiyeleriniz varsa onuda deneyebilirim.

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Bölgesel ayarlarda ondalık ayıraç ve binlik ayıraç var, ondalık ayıracın "," binlik ayıracın "." olursa terazinden de ondalık için "," gelmesi lazım.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

naile yazdı:Bölgesel ayarlarda ondalık ayıraç ve binlik ayıraç var, ondalık ayıracın "," binlik ayıracın "." olursa terazinden de ondalık için "," gelmesi lazım.
+1
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
İletişim:

Mesaj gönderen m_ekici »

program girişinde

Kod: Tümünü seç

DecimalSeparator  := ',';
ThousandSeparator := '.';
olması lazım
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Aynı şey Merkez Bankası döviz kurlarında da geçerli.Her ne hikmetse Türkiye'de standarttan farklı kullanılıyor.Eğer her ihtimalde sorunsuz çalışmak isteniliyorsa bazen öyle önlemler almak gerekiyor ki bölgesel ayarları değiştirmek çözüm getirmiyor, kullanıcı mevcut ayarları değiştirmek istemiyor vs.Tms gridi, QuickReport gibi 3.parti bileşenlerde bu daha da spesifik hale getirilmiş..Kodlara müdahale edilmediği taktirde projenin çoğu yerinde sorunsuz çalışan kodlar bu bileşenlerde bambaşka sorunlar üretiyor.Forumda böyle bir konuyu dile getirmeyi de düşünüyordum aslında iyi de oldu.Her şeyde olduğu gibi bu konuda da yanlış olanı yapıyoruz gibime geliyor :roll:
Gk_imptob
Üye

Mesaj gönderen Gk_imptob »

Sevgili arkadaşlar bilgi paylaşımınızdan ve değerli yorumlarınızdan dolayı teşşekür ederim.m_ekici ve naile arkadaşımızın tavsiyelerini programımda aynen uyguladım ve programım çalıştı.Teraziden gelen noktalı değeri FB kaydedebiliyorum.Yardımlarınızdan dolayı ve bu mesajıma cevap veren herkese tekrar teşekkür ediyorum.

Saygılarımla. :alkis: