FastReport yazıcıya cıktıda çok yavaş çıktı veriyor ..
raporumda 30 adet subreport var .. dokum işleminin yavaş olması normal cunku bir sürü script kodları calısıyor ..
ancak yazıcıya gonderme işlemi yavaş kalıyor ..
aklıma soyle birşeyler geldi denemeden yazayım dedim .. once PDF veya XLS olark export edip sonra yazdırma işlemini yaptırsam daha hızlı olur mu ? yada bunun bi yolu yöntemi var mı ?
FastReport yazıcıya cıktıda çok yavaş ..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
FastReport yazıcıya cıktıda çok yavaş ..
Kim ilim öğrenir sonra da onu gizlerse âhirette onun ağzına ateşten bir gem vurulur. (Hadis-i Şerif)
- ozkanagiral
- Üye
- İletişim:
Selam
Bu yavaşlık raporlama bittikten sonra yazdır komutundan sonra oluyor yani pdf vs. çevrimi yerine öncelikle yazıcının ayarlarını kontrol edin direkt yazdırma seçeneği olmalı onu seçin, başka bir uygulamadan aynı büyüklükte çıktı almayı denedinizmi mesela word belgesinden, yine yavaşlık varsa yazıcının sürücülerini kaldırıp tekrar kurun bu da olmazsa başka bir bilgisayardan aynı yazıcı ile yazdırmayı deneyin orada sorun yoksa sistemde bir problem olmalı virüs, eksik veya hatalı dll yada sürücülerde sürüm uyumsuzluğu gibi, ayrıca yazıcının kendisinde de mekanik veya elektornik bir problem olabilir.
İyi Çalışmalar
Bu yavaşlık raporlama bittikten sonra yazdır komutundan sonra oluyor yani pdf vs. çevrimi yerine öncelikle yazıcının ayarlarını kontrol edin direkt yazdırma seçeneği olmalı onu seçin, başka bir uygulamadan aynı büyüklükte çıktı almayı denedinizmi mesela word belgesinden, yine yavaşlık varsa yazıcının sürücülerini kaldırıp tekrar kurun bu da olmazsa başka bir bilgisayardan aynı yazıcı ile yazdırmayı deneyin orada sorun yoksa sistemde bir problem olmalı virüs, eksik veya hatalı dll yada sürücülerde sürüm uyumsuzluğu gibi, ayrıca yazıcının kendisinde de mekanik veya elektornik bir problem olabilir.
İyi Çalışmalar
o dediklerini zaten denedim .. farklı bilgisayarlarda aynı sıkıntı var ..
word excel gibi programlarda sıkıntı yok .. sürücüler son sürüm ..
bilgisayarlarda virus yok vs.
genelde buraya çözüm üretemedigim konularda yazıyorum forumu boşuna meşgul etmemek için ..
word excel gibi programlarda sıkıntı yok .. sürücüler son sürüm ..
bilgisayarlarda virus yok vs.
genelde buraya çözüm üretemedigim konularda yazıyorum forumu boşuna meşgul etmemek için ..
Kim ilim öğrenir sonra da onu gizlerse âhirette onun ağzına ateşten bir gem vurulur. (Hadis-i Şerif)