Merhaba,
izninizle iki sorum olacak
1- MS SQL de alan tiplerini kısaca yazabilirmisiniz ? yani isim soy isim tutmak için neyi seçmeliyiz ? ondalık sayı için, memo alanları için,para için bu soruyu sormamın nedeni benim sectigim alan tiplerinde 40 hane belirliyorsam ve alana 10 hane giriyorsam 30 hanede boşluk bırakıyor her seferınde trim işlemini yapmam gerekıyor. belli başlı alan tiplerini söylerseniz çok memnun olurum
2- Delphi den kod yazarak nasıl Server a new login (sa gibi) tanımlarız be bu tanımladıgımız kullanıcıyı nasıl istedigimiz bir datebase ile ilişkilendiririz. ben bunu enterprise manager dan rahatlıkla yapıyorum ama yazdıgım programda yeni bir kullanıcı açılacağı zaman bunun program içinden yapılmasını ıstıyorum.
bu konularda yardımcı olursanız çok sevınırım.
iyi çalışmalar
MS SQL' de Alan Tipleri ve New Login
Selamlar,
1. Soru tercihe bağlıdır ama String Alanlarda VARCHAR kullanırsanız TRIM etmenize gerek kalmaz. Örneğin VARCHAR(100) tanımladığınız bir field'a değer olarak 20 Characterlik bir bilgi koyarsanız, Database'de 20 Characterlik yer kaplar. VARCHAR'ı şöyle düşünün. Maximum değeri vererek tanımlıyorsunuz. Eğer verilenden daha büyük bir şey varsa Taşma yapar. Sadece verdiğiniz kısım kadar alır. Diğer Tipler'de MSDN'de veya Enterprise Manager'da F1 yaparsanız HELP'te FIELD TYPES yazarak aratma yapın. Orada bir çok veri tipiyle karşılaşırsınız. Orada hepsi detaylı biçimde açıklanmıştır. Bunun dışında da bir çok yerde ilgili bilgi var. Diğer tipleri tek tek burada anlatmamız pek mümkün değil.
2. CREATE USER komutu ile yapabilirsiniz (Yanlış anlamadıysam)
Kolay Gelsin
1. Soru tercihe bağlıdır ama String Alanlarda VARCHAR kullanırsanız TRIM etmenize gerek kalmaz. Örneğin VARCHAR(100) tanımladığınız bir field'a değer olarak 20 Characterlik bir bilgi koyarsanız, Database'de 20 Characterlik yer kaplar. VARCHAR'ı şöyle düşünün. Maximum değeri vererek tanımlıyorsunuz. Eğer verilenden daha büyük bir şey varsa Taşma yapar. Sadece verdiğiniz kısım kadar alır. Diğer Tipler'de MSDN'de veya Enterprise Manager'da F1 yaparsanız HELP'te FIELD TYPES yazarak aratma yapın. Orada bir çok veri tipiyle karşılaşırsınız. Orada hepsi detaylı biçimde açıklanmıştır. Bunun dışında da bir çok yerde ilgili bilgi var. Diğer tipleri tek tek burada anlatmamız pek mümkün değil.
2. CREATE USER komutu ile yapabilirsiniz (Yanlış anlamadıysam)
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/