FastReport Yardım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Gk_imptob
Üye

FastReport Yardım

Mesaj gönderen Gk_imptob »

Herkese merhaba.
Firebird ve Delphi7 kullanıcısıyım.Fastreporttan o kadar kaçmama rağmen bütün kapılar Raporlama konusunda fastreporta çıktığından dolayı zor uğraşlar sonucunda Fastreportu PC'me kurdum.Forumdaki Fastreporda ilk rapor makalesinide okuyup uyguladım hiç bir sorun yok.Benim yardım istediğim konuyu forumda bulamadım yada IQ'm çok gelişmediğinden dolayı yazılanları anlamamış olabilirim.Benim yardım isteğim Delphide iki tarih aralığında fastreportta detay ve özet rapor almak istiyorum ama bunu başaramadım.Yapmak istediğim şey Delphi formumda 2 adet datetimepicker var ven ben datetimepic... seçtiğim tarihler arasında butona basıp fastreporttan rapor almak istiyorum.Bunu ibquery'le dbgrid üzerinde başardım sorun yok ama fastreportta nasıl yapacağımı bulamadım.Bu konuyu nasıl çözeceğim konusunda ipuçlarında ve tavsiyelerde bulunursanız çok sevineceğim.

Herkese şimdiden çok teşekkürler,Saygılar.
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

selam,madem bu raporu dbgrid üzerinden alabiliyorsun yapacağın başka işlem kalmamış sayılır.
formuna bir adet frDBDataSet1 componenti koyup datasource'nü dbgridin bağlı olduğu datasource olarak ayarla.daha sonra forma bir adetde frReport1 componenti koyup datasetini frDBDataSet1 olarak ayarla.sonra dizayn moduna gel fastreportun üzerine masterdata band ekleyip bandın dataset özelliğini frDBDataSet1 olarak ayarla.bandın üzerine bir adet frmemo ekleyin.üzerine çift tıklayarak fieldini seç.bu en basit hali sonra tabi dizayn dosyasını örneğin c:\deneme.frf şeklinde kaydet.yazdır butonunun OnClick olayına.

Kod: Tümünü seç

frReport1.LoadFromFile('c:\deneme.frf');
frReport1.ShowReport;
kodunu yazarak halledebilirsin.
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

Hocam sizi fastreporttan kaçıran nedir ki? Benim nerdeyse indirmediğim raporlama aracı kalmadı. En sonunda fastreportta karar kıldım. Süper pratik bir raporlama aracı. Ödül almış bir prgrm. Biz size yardımcı oluruz siz yeterki sorun. Tabii sormadan önce aramayı unutmayın.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

@Gk_imptob

sorunun başlığını düzeltirsen aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar sana yardımcı omaya çalışırlar. Ben şahsen fastreport yardım derken hiçbişey anlamadım.

Delphi hakkında yardım diye bir başlık düşünsene!!! ne kadar açıklayıcı bir başlık olur değilmi :)

Saygılarımla
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen Gk_imptob »

Sekan arkadaşım tavsiyelerini aynen uyguladım ve sonunda istediğim raporu alabildim. :D Beni yarı yolda bırakmayan Delphiturkiye formuna ve tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.Yeni bir soruda tekrar görüşmek üzere.Tabiki önce arama sonra soru.

Herkese Saygılar.