stored procedure le çekilen kayıtların durumu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
meron06
Üye

stored procedure le çekilen kayıtların durumu

Mesaj gönderen meron06 »

Sel.al.arkadaşlar.firebird 1.5.3 kullanıyorum.SP ile bi tablodan kayıt çekiyorum.sp yi ibquery de kullanıyorum.sp den dönen kayıt sayısı 1 den fazla.bu kayıtlarda hernagi bi update insert işlemi veya başka bişey yapmıyorum.sadece tasarladığım bi formda dgbridim var bu gridde bu kayıtları listeliyorum.bu kayıtlardan faydalanarak başka tablolara kayıt giriyoru.benim kafama takılan ise şu .şimdi sp ile kayıtları çektim.bu formum belki saatlerce kapanmayacak.yani query hep open olarak kalacak.form kapanan kadar.forumdaki konularda sp nin çalışma süresi ile ilgili bi döküman bulamadım.şimdi bu kayıtları sp ile çekip mesela 3 saat boyunda bu formum kapanmadan kullanmamın bi sakıncası varmı.kayıtların başka kullanıcılar tarafından değiştirilmesi haricinde.sp yi çalıştıran query nin uzun süre open olarak kalmasının bi mahsuru varmı .
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

eğer transaction default timeout vakti geçer ise rollback yapar(fibplus ın default ayarları bu şekilde,ibxi bilmiyorum), eğer aynı transactiona bağlı başka kayıt edit edilen durum varsa oda rollbacke kaza gidebilir. başka sakıncası yok gibi transactionunu ayırırsanız farketmez :roll:
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

transaction um ayrı.tşk.ederim iyi çalışmalar.