Delphi8.de Veri Tabanını Nerden Oluşturuluyor?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
gamsizgani

Delphi8.de Veri Tabanını Nerden Oluşturuluyor?

Mesaj gönderen gamsizgani »

Merhaba Arkadaşlar

Daha önce Delphi6 kullandığımdan alışkanlık olmuş Delphi8.e geçince bazı şeylerde acemilik yaşıyorum. Veri tabanı oluşturacağım ama Delphi8.de veri tabanı nerden oluşturuluyor?

Teşekkür ederim
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

Bence ilk olarak delphi 9 u kur.
Sonra forum kurallarını oku. Veritabanı ve ide ayrı şeyler. Hangi veritabanını kullanıyorsan onun yönetim programını kullan.
gamsizgani

Öncelikle ilgine teşekkür ederim. Henüz bir veri tabanı kullanabilmiş değilim. Çünkü Delphi8.de veri tabanı oluşturulan alanı bulamadım. Delphi6.da Database Desktop.da bunu yapıyorduk ama Delphi8.de nerde bu?
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

Database desktop paradox dbase vs. veritabanı yönetim aracıdır. Siz önce hangi veritabanını kullanmak istiyorsunuz onu söyleyin. Örneğin firebird için ben ems nin ibmenager ini kullanıyorum. Mysql için navicati mssql için de kendi aracı olan SQL Server Management Studio yu kullanıyorum. Önce firebird ü indirin. Sisteme kurun. Sonra ib menager i kurun.
Hepsinden önemlisi siz forumu iyice araştırıp okuyun. Çünkü bu konular daha önceleri geçti. Soru tekrarları olmasın.
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

Shadowmann'ın Dediği gibi Firebird'i yükle veritabanını yap...IBX'le Delphinin her serisinden ona olaşabilirsin.! vede başın ağrımaz..............
gamsizgani

Peki bunları yükleyebileceğim bir link verebilir misiniz bana. Ben aslında Delphi ile birlikte gelen veri tabanlarını kullanmak istiyorum. Mesela Paradox veya Database For Windows.
Kullanıcı avatarı
zynex
Üye

bencede

Mesaj gönderen zynex »

abicim arama yapsan çok iyi olur konuyu çok uzattık ama mussimsek abimiz yazdığı makale tarzı bi yazı var onu incele derim fakat Paradox'a fazla benzemez viewtopic.php?t=5800
gamsizgani

Valla arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederim ama lütfen Delphinin içinde yer alan veri tabanlarına Delphi8.den nasıl giricem onu söyleyin hem konu da uzamasın...